Life

Alexandru Arșinel a fost externat, după implantul de stent: “Îmi este greu”. Cine îl îngrijește după operația la inimă

Alexandru Arșinel (82 ani) a fost externat, joi, după ce a suferit o intervenție complicată, pe cord deschis, în urma căreia medicii i-au montat un stent.
03.12.2021 | 14:40
Alexandru Arsinel a fost externat dupa implantul de stent Imi este greu Cine il ingrijeste dupa operatia la inima
Alexandru Arșinel începe să se recupereze după ce a fost externat după operația pe cord deschis. Sursă foto: Arhivă. Montaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Actorul Alexandru Arșinel a depășit cu succes operația la inimă, efectuată săptămâna trecută, într-un spital privat din Capitală, considerat un centru de excelenţă în chirurgie cardiovasculară. Marele actor a fost externat și, în prezent, se află acasă, acolo unde este îngrijit de copii și de o prietenă de familie.

Alexandru Arșinel a fost externat după operația la inimă

La o zi după ce a fost externat din spital, actorul spune că se resimte după operația pe cord deschis, dar rămâne optimist și speră ca, în câteva zile, starea sa de sănătate să se îmbunătățească vizibil.

ADVERTISEMENT

După ce a ajuns pe mâna medicilor exact în ziua în care s-au împlinit patru ani de la moartea regretatei Stela Popescu, acum, Arșinel Arșinel mărturisește că se străduiește să își recapete stilul de viață pe care-l avea înainte de a fi operat la inimă. Tocmai de aceea, din respect pentru publicul său, care de zeci de ani îi este alături, vorbește deschis despre această cumpănă grea a vieții prin care a fost nevoit să treacă.

”Sănătatea mea nu este în regulă”

“Sunt destul de stresat. Îmi este greu să răspund pentru sănătatea mea care nu este în regulă. Sper ca într-o săptămână să reușesc să mă pun mai bine pe picioare, pentru că am avut o anestezie masivă cu care grupul de medici, condus de domnul doctor Drobanțu, a încercat să îmi înlocuiască, într-un fel sau altul, inima.

ADVERTISEMENT

”Acum așteptăm efectul acestei operații și încercăm să revenim la viață. Am fost externat ieri, sunt spre bine. În medicină, totdeauna stăm cu gândul și speranța că va fi mai bine. De asta se și fac aceste intervenții. Vreau să informez spectatorii care mă ascultă de ani de zile. De aceea am datoria să ocolesc anumite orgolii și să le spun care este situația mea în momentul de față”, a declarat Alexandru Arșinel, în exclusivitate, pentru FANATIK.

Actorul este îngrijit de copii și de o prietenă de familie

Cât despre perioada de recuperare care îi este mai mult decât necesară și pentru că soția sa este de ani buni imobilizată din cauza unui accident, Alexandru Arșinel mărturisește că se bazează pe spijinul celor dragi.

ADVERTISEMENT

Specialiștii, dar și cei doi copii ai actorului și chiar și o bună prietenă de familie îi sunt acum de mare ajutor lui Alexandru Arșinel. Atât el, cât și soția sa au parte de cele mai bune îngrijiri.

“Spitalul Monza mă ajută cu recuperarea, copiii mei și doamna Ioana care e prietena noastră. Și soția mea trebuie îngrijită la fel de bine ca mine, dacă nu mai bine! Vă mulțumesc pentru răbdare și îngăduință!”, ne-a mai spus actorul.

ADVERTISEMENT

”Este o operație complicată”

Operația prin care tocmai a trecut marele actor este una extrem de complicată. Conform medicilor specialiști în probleme cardiace, intervențiile pe cord deschis sunt delicate, tocmai de aceea este nevoie de multă pricepere, implicare și finețe din partea chirurgului. Înainte de operația de montare a stentului, Alexandru Arșinel a suferit o altă intervenție, una în care i s-a pus un stimulator cardiac.

”Stimulatorul cardiac se pune pentru că există un risc iminent asupra vieții pacientului. Există situații mai blânde în care se pune, nu toți sunt cu indicație care să le salveze viața, dar toate problemele pe care le are pacientul, la o asemenea recomandare, pot degenera și se pot transforma în lucruri foarte grave, foarte serioase. Dacă cineva spune că trebuie, înseamnă că există niște motive serioase.

Este o operație complicată, suntem doar câțiva care o facem în țară. Este o muncă de finețe și sunt puțini oameni care o fac. Operația depinde și de anatomia fiecărui pacient, de ceea este și destul de complicată”, preciza la vremea respectivă, pentru FANATIK, dr. Constantin Luca.

ADVERTISEMENT