Life

Alexandru Arșinel s-a izolat în casă: “Nu mă simt bine. Situația e destul de gravă”. Exclusiv

Ajuns la 82 de ani, Alexandru Arșinel se simte din ce în ce mai slăbit fizic și mărturisește că psihicul său a intrat în "ghearele" pesimismului.
25.10.2021 | 13:51
Alexandru Arsinel sa izolat in casa Nu ma simt bine Situatia e destul de grava Exclusiv
Alexandru Arșinel a decis să se retragă în perioada următoare și să nu mai iasă din casă, din cauza problemelor de sănătate, dar și a pandemiei generată de Covid-19. Sursă foto: Fotomontaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Astăzi, de Ziua Internațională a Artiștilor, actorul – recunoscut pentru o viață întreagă dedicată teatrului de comedie – își găsește cu greu cuvintele și a decis să nu mai iasă din casă. Cel puțin până când situația pandemică, dar și starea sa generală de sănătate nu se vor afla în alt scenariu, unul care să ofere o “bună dispoziție pentru o discuție optimistă”.

În exclusivitate pentru FANATIK, Alexandru Arșinel a dezvăluit că nu va urca pe scenă în prima ediție a Galelor Savoy, organizată de Teatrul de Revistă Constantin Tănase, din motive ce țin de sănătatea sa, dar și din dorința de a nu distrage atenția de la adevăratul scop al evenimentului.

ADVERTISEMENT

Spectacolul, realizat de Vasile Muraru – cel care l-a înlocuit pe Arșinel în fruntea Teatrului Tănase – și de Valentina Fătu, le aduce un omagiu marilor artişti care au jucat pe scena sălii Savoy, al căror nume este strâns legat de spectacolul de Revistă.

Alexandru Arșinel: “Nu sunt chiar atât de lacom ca să joc în toate spectacolele”

“Sunt în sărbătoare astăzi, pentru că este Ziua Internațională a Artiștilor și în pauza asta de pandemie – sper că ne iartă astăzi- le urez tuturor colegilor mei ‘La mulți ani!’ și să aibă parte de un viitor mai fericit, împreună cu colegii de la Fanatik. Eu nu mai ies din casă. E o perioadă în care mi-am fixat să nu ies din casă. Această intervenție destul de brutală a pandemiei, în viața noastră, în ultimul timp, și tot ceea ce ne spune presa, televiziunea e destul de grav ca să ne dea o bună dispoziție la o discuție optimistă.

ADVERTISEMENT

Nu joc nici la Galele Savoy, nu pentru că nu vrea X sau Y, dar așa este corect. Joacă niște colegi de-ai mei care nu au jucat de ani de zile, de zeci de ani de zile pe scena teatrului. Adică, nu sunt chiar atât de lacom ca să joc în toate spectacolele. Colegii mei care au făcut distribuția și răspund de acest spectacol s-au orientat corect.

Eu nu mă simt bine și vreau ca acest spectacol să-și trimită meritele spre cei care nu au fost de multă vreme pe scena Teatrului Tănase și aș vrea să nu mă bag între ei. Toate meritele să le aibă ei și cei care organizează acest spectacol.”, ne-a dezvăluit Alexandru Arșinel.

ADVERTISEMENT

Marele actor speră, însă, ca problemele medicale cu care se luptă să îi permită, totuși, să se deplaseze și să-și susțină colegii din sală, la Galele Savoy, care vor avea loc, sâmbătă, 30 octombrie.

“O să îmi facă mare plăcere să am forța și puterea să pot să mă deplasez să fiu în sală, să îi admir și să îi aplaud. Dacă starea de sănătate o să îmi permită, voi participa cu bucurie și le doresc din suflet succes, să ne aducă aminte de parfumul Teatrului Tănase.”, a declarat Alexandru Arșinel, în exclusivitate, pentru FANATIK, despre evenimentul în cadrul căruia vor urca pe scenă Gabriel Dorobanțu, balerinul și coregraful Thury Ștefan, Alexandru Lulescu, Vasile Muraru, Oana Sârbu, Valentina Fătu, Bianca Sârbu Romanescu, Tatiana Fecioru și mulți alții.

ADVERTISEMENT

Arșinel își îndeamnă familia să se vaccineze împotriva Covid-19: “Sper să urmeze drumul meu”

Alexandru Arșinel ne-a dezvăluit că a început Ziua Internațională a Artiștilor cu un masaj și, în ultimele săptămâni, a fost mai mult pe mâna medicilor. Nu se simte bine și, pe lângă problemele cardiace pe care le are, de când a ajuns la spital diagnosticat cu Covid-19, starea sa de sănătate s-a tot degradat.

Are și un mesaj pentru cei care nu s-au vaccinat până acum și recunoaște că din categoria acestora fac parte chiar și câțiva membri ai familiei sale.

“Ține de voința fiecăruia… Speriați o să meargă un procent să se vaccineze, dar ei trebuie să înțeleagă și să aleagă calea cea bună. Te rog să mă crezi că sunt în situația în care am o familie foarte mare, dar nu știu ce să le spun. Pot să le spun că din prima zi eu m-am vaccinat cu tot ce a trebuit, am urmat exact drumul trasat de medici, dar nu știu cât de bun și sănătos este acest drum. Sper să fie cel bun și sper ca și cei din familia mea care au urmat alt drum să îl urmeze pe al meu, dacă e cel norocos. Cel norocos, nu cel bun!”, spune Alexandru Arșinel, cu vocea vizibil slăbită.

Vă reamintim că actorul și soția sa au ajuns de urgență pe mâna medicilor, în aprilie, diagnosticați cu Covid-19. Vaccinați cu schema completă, la acea vreme, Arșinel și soția sa, Marinela, au suferit o formă ușoară spre medie a bolii și au fost externați, după ce s-au aflat sub tratament mai mult zile.

De asemenea, Alexandru Arșinel a fost supus unui transplant de rinichi, în 2013, la Institutul de Urologie și Transplant Renal din Cluj, iar, în 2018, medicii de la Spitalul Universitar, din București, i-au montat un stent, după ce a suferit un infarct.

ADVERTISEMENT