Life

Alexandru Arșinel se retrage din teatru: ”Inima continuă să își facă damblaua”! Exclusiv

Alexandru Arșinel a vorbit despre problemele de sănătate pe care le întâmpină și a făcut un anunț categoric cu privire la viitoarea sa retragere din lumea spectacolelor de teatru.
12.04.2022 | 15:34
Alexandru Arsinel se retrage din teatru Inima continua sa isi faca damblaua Exclusiv
Alexandru Arșinel se gândește la retragerea sa din lumea teatrului și a pus la punct un adevărat plan pentru acel moment / Fotomontaj: Fanatik
ADVERTISEMENT

Alexandru Arșinel are o carieră care se întinde de-a lungul deceniilor în lumea teatrului românesc (mai ales) de comedie. Cu toate acestea, ajuns la 82 de ani, Alexandru Arșinel a anunțat că este pe punctul să se retragă, dar, a dezvăluit în exclusivitate pentru FANATIK, înainte de a face un pas înapoi din lumea teatrului mai vrea să susțină un ultim spectacol.

Alexandru Arșinel are grave probleme de sănătate și vrea să se retragă din lumea teatrului

După mai bine de o lună în care nu a putut fi contactat de nimeni cu excepția rudelor apropiate, Alexandru Arșinel a vorbit, în exclusivitate pentru FANATIK, despre problemele sale de sănătate. Și, din păcate, recunoaște actorul, lucrurile se înrăutățesc pe zi ce trece.

ADVERTISEMENT

”Nu sunt în regulă, dar cine mai e în regulă astăzi?”, ne-a spus, cu greu, la telefon, Alexandru Arșinel. Respiră din ce în ce mai greu, obosește din ce în ce mai repede, ne-a mai precizat actorul ajuns la 82 de ani. Cu toate acestea, încă încearcă să își onoreze contractele pe care le are.

”Sunt la Botoșani și o să am un spectacol pe care îl dăm la restaurantul cel mare de aici pentru inaugurarea unor acțiuni. Eu sunt din zonă de aici”, ne-a explicat Alexandru Arșinel. Spectacolul pe care îl avea de susținut, unul despre care recunoaște că nu i-ar fi provocat, acum ceva vreme, nicio bătaie de cap, este însă unul dintre ultimele momente în care apare pe scenă.

ADVERTISEMENT

Pentru că, în exclusivitate pentru FANATIK, Alexandru Arșinel ne-a dezvăluit că se gândește din ce în ce mai des la retragere. Ba chiar, a mai spus actorul, deja a pus la punct un plan general cu privire la momentul în care va spune ”adio” lumii teatrului.

Alexandru Arșinel, plan de retragere din lumea teatrului

După ce debutul oficial în lumea artelor spectacolului a avut loc în 1960, acum, la 62 de ani de la respectivul moment, Alexandru Arșinel a decis că este timpul să pună capăt carierei sale. Doar că, până atunci, actorul vrea să mai facă un lucru.

ADVERTISEMENT

”Eu încerc să mai fac față un timp, după care o să mă cam retrag”, ne-a spus Alexandru Arșinel, în exclusivitate. Și, cu o voce din ce în ce mai obosită, ne-a dezvăluit că vrea să se retragă chiar în locul de unde a plecat.

”Eu sunt din Dolhasca. Acolo, de exemplu, și dacă se inaugurează o grădiniță sunt invitat. Și sunt bine primit, apreciat. Vreau, într-un fel, să le și mulțumesc pentru tot. Acolo mă voi retrage, acolo voi pune punct”, a mai dezvăluit marele actor pentru FANATIK.

ADVERTISEMENT

În momentul în care se va retrage nu vrea să facă prea mare tam-tam. ”Doresc să îmi mai invit doi trei colegi la un spectacol la Dolhasca, apoi să mă retrag. Dar nu în altă parte o să fac retragerea, doar la Dolhasca pot să o fac”, spune Alexandru Arșinel.

Alexandru Arșinel: ”Nu neapărat mă plâng de dureri, ci de suferință”

Gândurile la retragerea lui, recunoaște Alexandru Arșinel, vin după o perioadă cât se poate de dificilă. O perioadă în care a avut nevoie de supraveghere permanentă, de nenumărate vizite la medici, de tratamente pentru problemele sale cardiace, Alexandru Arșinel ne-a dezvăluit cum se simte, de fapt.

”Nu neapărat mă plâng de dureri, ci de suferință. Inima continuă să își facă damblaua, nu sunt în regulă. Am probleme și cu respirația”, a recunoscut actorul. Iar din tonul folosit, cu siguranță nu își exagera problemele de sănătate, fiecare cuvânt scos în conversația cu reporterii FANATIK fiind, la modul evident, un efort. ”Am fost și la spital, mă îngrijesc cum pot”, a mai precizat actorul.

Alexandru Arșinel, operații pe inimă și probleme care l-au dus la urgențe

Alexandru Arșinel are, la cei 82 de ani ai săi, probleme serioase de sănătate. Operat pentru un transplant renal acum mai bine de 12 ani, actorul părea să se fi recuperat bine după dificila și complexa intervenție chirurgicală.

Din păcate însă, anul trecut a fost unul cât se poate de dificil pentru Alexandru Arșinel. Iar momentul în care s-a îmbolnăvit de COVID-19 a fost și cel care a declanșat o serie de probleme medicale în cascadă.

Astfel, el a suferit două intervenții cardiace: una pentru implantarea unui stimulator cardiac, iar cealaltă pentru a i se pune un stent. Doar că, din păcate, asta nu l-a ținut departe de Urgențe, iar în luna februarie a acestui an, Alexandru Arșinel chema Salvarea acasă și ajungea, în miez de noapte la Spitalul Universitar. ”A fost o slăbiciune, iar tata așa s-a obișnuit, în momentul în care simte ceva, cheamă Salvarea și cere să fie dus la spital pentru investigații. Și foarte bine face, nu mai este chiar tânăr”, ne explica la acea vreme fiul actorului, Bogdan Arșinel.

Iar din momentul în care s-a externat, recunoaște Alexandru Arșinel, problemele lui au devenit din ce în ce mai mari. ”Trebuie să mă concentrez să nu mă prăbușesc sau ca să pot ajunge la locul pe care mi-l fixez că trebuie să îl cuceresc. Chiar dacă e vorba de un scaun (…) S-a întâmplat, pentru prima oară în viața mea, spre bucuria unora (se referă la controversele care au apărut în ultimele luni, n.red.), să nu ajung la un spectacol. Niciodată nu am ratat un spectacol! E prima oară!”, ne spunea Alexandru Arșinel.

ADVERTISEMENT