Life

Alexandru Arşinel încă suferă după Stela Popescu: “S-a produs un mare gol în suflet”

Alexandru Arșinel a declarat că încă suferă după Stela Popescu, la mai bine de patru ani de când actrița a murit. Actorul a trecut prin momente grele în ultima perioadă.
30.01.2022 | 11:16
Alexandru Arsinel inca sufera dupa Stela Popescu Sa produs un mare gol in suflet
ADVERTISEMENT

Alexandru Arșinel încă suferă, la mai bine de patru ani de când Stela Popescu s-a stins din viață. Actorul trece prin momente grele și se simte singur fără cea care i-a fost colegă pe scenă.

Marele actor a devenit pensionar fără voia sa, de când primarul general al Capitalei a decis să nu-i mai prelungească contractul cu Teatrul Constantin Tănase.

ADVERTISEMENT

La finalul anului trecut, Alexandru Arșinel a avut probleme serioase de sănătate. Actorul a suferit o operație pe cord deschis.

Alexandru Arșinel încă suferă după pierderea regretatei Stela Popescu

Alexandru Arșinel a decis să renunțe la funcția de director al Teatrul Constantin Tănase din cauza problemelor de sănătate pe care le-a avut recent.

ADVERTISEMENT

Renumitului actor i s-a promis un post de consilier artistic, însă Nicușor Dan, primarul Capitalei, nu i-a mai prelungit contractul, astfel că a fost nevoit să se pensioneze. 

A rămas colaborator și apare în unele spectacole, însă marele actor este trist din cauza faptului că nu mai poate merge oricând dorește la teatru.

ADVERTISEMENT

În această perioadă, Alexandru Arșinel simte lipsa regretatei Stela Popescu, cea cu care a împărțit scena ani la rând. Acesta a recunoscut că îi este foarte greu fără marea actriță alături de el.

“Peste o săptămână joc într-un spectacol montat de mine ‘Hai România’. Vă mulțumesc că m-ați băgat în seamă. Eu nu aş fi îndrăznit să ies în stradă şi să protestez la adresa domnului primar, Nicuşor Dan. Îmi pare rău.

ADVERTISEMENT

Într-un fel am rămas singur fără Stela. 40 de ani împreună încontinuu îmi e foarte greu să revin la o oarecare normalitate. Iar cu Vasile Muraru, directorul teatrului, mă înțeleg şi mă ajută şi el să mai apar din când în când.

Mă deranjează mai mult că m-a tratat total… nu vreau să spun cuvântul…ca pe tovarășul NIMENI. De jucat o să mai joc.

Vasile are grijă, publicul, de asemenea. De când a murit Stela s-a produs un mare gol în suflet şi nu îmi e ușor.. a declarat Alexandru Arșinel în cadrul emisiunii Exces de putere, la Antena 3.

Alexandru Arșinel, mesaj pentru publicul său

Alexandru Arșinel a jucat într-un spectacol de teatru dedicat artiștilor care nu mai sunt printre noi și le-a transmis un mesaj celor care îl urmăresc și îl apreciază.

Totodată, artistul este de părere că teatrul nu trebuie afectat de schimbările politice care au loc, ci să treacă prin schimbările firești, naturale.

“Încerc toate formele pentru a reveni pe scenă şi a mă întâlni cu publicul. Am o stare de liniște pentru că în urma unei activități ale mele rămân personalități artistice, în primul rând, de primă mână şi oameni gospodari care ne seamănă nou celor din nordul Moldovei.

Sunt un fericit. Am trăit într-un colectiv de oameni minunați, un grup care au tras pentru acest gen şi sperăm că ori de câte ori se vor schimba conducerea să nu fim nevoiți să schimbam prea mult.

Teatrul nu trebuie să trăiască prin schimbări politice ci prin schimbările lui naturale.”, a transmis Alexandru Arșinel.

ADVERTISEMENT