Fotbal international

Alexandru Băluță, gol în derby-ul Cehiei! Mihai Popescu o salvează pe St. Mirren de la retrogradare. Silviu Lung, eliminare stupidă. VIDEO

26.05.2019 | 21:28
Alexandru Baluta gol in derbyul Cehiei Mihai Popescu o salveaza pe St Mirren de la retrogradare Silviu Lung eliminare stupida VIDEO

Fotbalistul Alexandru Băluță a marcat golul decisiv în derby-ul Cehiei, Slavia Praga reușind o victorie la limită, scor 2-1, în fața rivalilor de la Sparta, în ultima etapă a play-off-ului. Formația fostului jucător de la U Craiova își asigurase deja titlul de campioană încă din runda precedentă, al cincilea din istorie, iar întâlnirea de duminică a fost doar un meci al orgoliilor.

Alexandru Băluță, gol în derby-ul Cehiei

Folosit titular în derby-ul Cehiei, Alexandru Băluță a marcat golul de 2-1 prin care a semnat victoria formației Slavia Praga în fața rivalilor de la Sparta Praga, pentru care românii Florin Niță și Alexandru Chipciu au fost doar rezerve. Fostul idol al Băniei a înscris în minutul 50 cu latul din 6 metri, după o centrare perfectă a lui Vladimir Coufal. Reușita poate fi văzută aici. La 13 minute după ce a înscris, Băluță a fost înlocuit.

O performanță senzațională au înregistrat și foștii fundași dinamoviși Mihai Popescu și Laurențiu Corbu, care au reușit să se salveze de la retrogradarea în liga secundă cu formația St. Mirren. Popescu a fost titular în barajul cu Dundee United și a transformat lovitura de pedeapsă care a ajutat-o pe St. Mirren să rămână în Premier League., în timp ce Corbu nu a fost convocat. St. Mirren s-a impus la loviturile de departajare, iar portarul ceh Vaclav Hladky a reușit să nu primească gol în cele patru lovituri de departajare ale celor de la Dundee United.

Mihai Popescu sărbătorind salvarea de la retrogradare a echipei St. Mirren
Mihai Popescu sărbătorind salvarea de la retrogradare a echipei St. Mirren

Iasmin Latovlevici a retrogradat în liga a doua din Turcia

În schimb, veștile din Turcia nu sunt deloc de bun augur. Formația Bursaspor, cu fundașul Iasmin Latovlevici pe banca de rezerve, a învins cu 2-1 în deplasare pe Yeni Malatyaspor, dar nu a fost de ajuns pentru a se salva de la retrogradarea în liuga secundă. Echipa Kayserispor, cu Silviu Lung și Cristian Săpunaru titulari, a pierdut acasă, scor 0-2, de Erzurum. Mai mult, portarul naționalei României a fost eliminat în reprtiza secundă după un henț stupid în afara careului. Faza poate fi văzută aici.

Nici românii din Rusia nu au reușit să impresioneze, iar foștii dinamoviști Paul Anton (Krylya Sovetov Samara) și Ionuț Nedelcearu (Ufa) vor fi nevoiți să joace meciuri de baraj cu formații din liga secundă pentru a se menține în elita fotbalului rus. În ultima etapă a sezonului, Krylya Sovetov Samara a suferit o înfrângere usturătoare, scor 0-6, pe terenul celor de la ȚSKA Moscova, iar Ufa a fost învinsă în deplasare de Lokomotiv Moscova, scor 0-1.