News

Alexandru Cătălin Ioniţă, șeful Direcției Generale Anticorupție din MAI, eliberat din funcție. Motivul acestei decizii

26.08.2020 | 15:45
Alexandru Catalin Ionita seful Directiei Generale Anticoruptie din MAI eliberat din functie Motivul acestei decizii
Alexandru Cătălin Ioniţă, șeful Direcției Generale Anticorupție din MAI, eliberat din funcție. Motivul acestei decizii. Sursa foto: news.ro
ADVERTISEMENT

Șeful Direcţiei Anticorupţie din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, chestorul Alexandru Cătălin Ioniţă, şi-a pierdut funcţia din cauza unei alte structuri din cadrul MAI.

Decizia celor din fruntea Internelor a venit întrucât acesta nu mai deține autorizaţia de acces la informații clasificate din partea Oficiului Registrului Naţional al Informaţiilor Secrete de Stat, necesară exercitării funcţiei.

ADVERTISEMENT

Conform informațiilor MAI, în prezent, ofiţerul este pus la dispoziţia Ministerului Afacerilor Interne în vederea stabilirii altor atribuţii profesionale.

Alexandru Cătălin Ioniţă, șeful Direcției Generale Anticorupție, eliberat din funcție

Schimbări de trupe în fruntea MAI. Şeful Direcţiei Generale Anticorupţie din cadrul MAI a fost eliberat din funcţie. Chestorul Alexandru Cătălin Ioniţă, şi-a pierdut poziția ocupată din cauza unei alte structuri din cadrul MAI.

ADVERTISEMENT

”Directorul general al Direcției Generale Anticorupție a fost eliberat din funcție, întrucât nu mai deține autorizația de acces la informații clasificate din partea Oficiului Registrul National al Informațiilor Secrete de Stat, necesară exercitării funcției.

”În prezent, ofițerul este pus la dispoziția Ministerului Afacerilor Interne în vederea stabilirii altor atribuții profesionale.

ADVERTISEMENT

Conducerea Direcției Generale Anticorupție este asigurată, conform atribuțiilor din fisa postului, de către adjuncții acestei structuri”, a transmis Ministerul Afacerilor Interne.

Ioniţă a fost schimbat din funcţie după ce Direcţia Generală Protecţie Internă, serviciul de informaţii al MAI, i-a blocat acestuia avizul ORNISS, au declarat surse din minister, conform Agerpres.

ADVERTISEMENT

ORNISS (Oficiul Registrului Naţional al Informaţiilor Secrete de Stat) este instituția care exercită atribuții de reglementare, autorizare, evidență și control în domeniul protecției informațiilor clasificate, ale Standardelor naționale de protecție a informațiilor clasificate în România și ale Normelor privind protecția informațiilor clasificate ale NATO în România.

Cine este Cătălin Ioniță

Cătălin Ioniță este o figură cunoscută în cadrul MAI. Acesta s-a aflat la conducerea Poliției Române, înlocuindu-l în funcție pe Bogdan Despescu, actual secretar de stat în cadrul Ministerului de Interne.

Pe 17 ianuarie 2018, Cătălin Ioniţă a fost numit la şefia Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR), în locul lui Bogdan Despescu. Ioniţă a renunţat la şefia Poliţie Române pe 26 iunie 2018. El a invocat motive personale în decizia sa.

La o zi după demisie, în 27 iunie, a fost chemat la DNA, unde i s-a comunicat că este urmărit penal pentru trafic de influenţă şi fals în declaraţii în formă continuată, fapte comise în perioada în care era şeful Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul Poliţiei Sectorului 1, dosarul fiind constituit în 2018.

ADVERTISEMENT