Fotbal international

Alexandru Chipciu, antrenat de Pep Guardiola la meciul de retragere al lui Vincent Kompany! ”Una dintre cele mai frumoase zile”

12.09.2019 | 16:32
Alexandru Chipciu antrenat de Pep Guardiola la meciul de retragere al lui Vincent Kompany Una dintre cele mai frumoase zile

Internaționalul român Alexandru Chipciu a fost antrenat de Pep Guardiola la meciul de retragere al fundașului Vincent Kompany. Belgianul și-a încheiat contractul cu Manchester City la finalul sezonului precedent, iar din această stagiune a devenit antrenor-jucător la Anderlecht Bruxelles, formație unde este legitimat și fostul mijlocaș de la FCSB.

Alexandru Chipciu, antrenat de Pep Guardiola la meciul de retragere al lui Vincent Kompany

Deși a jucat cinci meciuri în acest sezon pentru Anderlecht Bruxelles, Vincent Kompany a luat decizia să se retragă definitiv și să se concentreze pe partea de antrenorat. Astfel, el a decis să onoreze această retragere printr-un meci de gală între legendele clubului Manchester City, acolo unde a jucat timp de 11 ani, și legende din Premier League.

Deși nu a jucat în campionatul Angliei, Vincent Kompany l-a invitat la meciul său de retragere și pe Alexandru Chipciu iar internaționalul român a avut onoarea de a juca în tricoul lui City și de a fi antrenat pentru o seară de celebrul Pep Guardiola. ”Una dintre cele mai frumoase zile din viața mea”, a scris jucătorul legitimat la Anderlecht Bruxelles pe contrul de Facebook, unde a și urcat două poze de la eveniment.

Alexandru Chipciu îl urmărește pe Robin van Persie care a marcat în meciul de retragere a lui Vincent Kompany

”Am jucat alături de legende ale fotbalului”

”Am fost pe teren și am jucat alături de legende ale fotbalului precum Paul Scholes, Ryan Giggs, Van der Sar, Gary Neville, Robin van Persie sau Jamie Carragher, iar pentru un meci l-am avut antrenor pe Guardiola. Îi mulțumesc lui Vincent Kompany pentru că mi-a oferit oportunitatea de a juca la meciul lui de retragere și îl felicit pentru întreaga carieră”, a mai notat Alexandru Chipciu.

Meciul dintre legendele de la Manchester City şi cele din Premier League s-a încheiat la egalitate, scor 2-2. Martin Petrov şi Benjani au marcat pentru ”cetățeni”, în timp ce Robbie Keane şi Robin van Persie au înscris pentru echipa din Premier League. Banii strânşi în urma acestui amical vor fi donaţi organizaţiei Tackle4MCR, deținută de Vincent Kompany, care va ajuta persoanele fără adăpost din Manchester.