Sport

Alexandru Chipciu, semnal de alarmă pentru naționala lui Mircea Lucescu după tragerile la sorți de vineri: „Să nu cădem în partea cealaltă”

Alexandru Chipciu (35 de ani), veteranul lui „U” Cluj, a reacționat după ce România și-a aflat adversarii din grupa preliminară a Campionatului Mondial din 2026
14.12.2024 | 01:18
Alexandru Chipciu semnal de alarma pentru nationala lui Mircea Lucescu dupa tragerile la sorti de vineri Sa nu cadem in partea cealalta
Alexandru Chipciu la meciul Cipru - România, din Liga Națiunilor Foto: Sport Pictures
ADVERTISEMENT

Alex Chipciu, fundașul stânga al echipei lui Ioan Ovidiu Sabău, a revenit în angrenajul echipei naționale a României după o absență ce a durat 5 ani. Cu toate că grupa preliminară a României pentru Campionatul Mondial din 2026 pare una accesibilă la prima vedere, fostul jucător al lui Anderlecht și Sparta Praga și-a atenționat colegii „să nu se culce pe o ureche”.

Reacția lui Chipciu după tragerile la sorți de vineri: „Cred că vor fi 3 echipe care se bat pentru primul loc”

Revenit la echipa națională odată cu numirea lui Mircea Lucescu ca selecționer, Alexandru Chipciu a reacționat după tragerile la sorți din data de 13 decembrie de la Zurich pentru grupele preliminare ale Campionatului Mondial din 2026.

ADVERTISEMENT

Coborât în poziția de fundaș, după ce în tinerețe a jucat pe poziții mai ofensive, Chipciu reprezintă una dintre puținele soluții pentru postul de fundaș stânga la națională.

Alex Chipciu și-a manifestat mulțumirea cu privirea la grupa României, însă și-a avertizat colegii: „E o grupă care, la prima vedere, pare accesibilă. Cred că vor fi 3 echipe care se bat pentru primul loc. E bine că am evitat «balaurii». Dar să nu cădem în partea cealaltă, să credem că o sa fie ușor.

ADVERTISEMENT

După 30 și ceva de ani, avem speranțe că mergem în America iar. Hai România!”, a declarat Alexandru Chipciu, conform gsp.ro.

România a tras lozul câștigător

În urma tragerilor la sorți de vineri după-amiază, tricolorii au fost repartizați în grupa H. Grupa este alcătuită din 5 echipe, ceea ce înseamnă că „tricolorii” își vor începe aventura spre Campionatul Mondial din America încă din primăvara anului 2025.

ADVERTISEMENT

Alături de România, care a fost în cea de-a doua urnă valorică, în grupa H au mai fost distribuite Austria, Bosnia & Herțegovina, Cipru și San Marino.

Austria era una dintre puținele echipe naționale din urna 1 valorică care nu reprezentau un «balaur». Din prima urnă România putea primi echipe precum Franța, Anglia, Spania sau Portugalia. Un alt adversar accesibil, pe care „tricolorii” l-au mai întâlnit în mandatul lui Edi Iordănescu, ar fi fost Elveția, împotriva căreia am câștigat grupa preliminară pentru EURO 2024.

ADVERTISEMENT

România nu a mai fost la un Campionat Mondial de aproape 30 de ani

Ultima calificare a României la o Cupă Mondială a fost în 1998. Atunci „tricolorii” conduși de Hagi și Gică Popescu au fost eliminați de Croația în optimile competiției.

România urmărește o nouă calificare la un turneu final al unui Campionat Mondial după 28 de ani. Campionatul Mondial din 2026 va avea loc în SUA, Canada și Mexic.

ADVERTISEMENT