Fotbal intern

Alexandru Cicâldau, dorit de o echipă din Serie A! Anunţul de ULTIMĂ ORĂ al italienilor

24.06.2019 | 08:31
Alexandru Cicaldau dorit de o echipa din Serie A Anuntul de ULTIMA ORA al italienilor

Alexandru Cicâldău, mijlocaşul ofensiv al naţionalei U21 a României este un jucător tehnic, dar care reuşeşte, totodată, să şi acopere o bună arie de teren, având o bună capacitate de efort. Prestaţiile sale coonstant bune de la turneul final al CE de tineret nu puteau trece neobservate şi jucătorul Craiovei a intrat în vizorul unor cluburi din Europa.

Alexandru Cicâldău este dorit în Serie A de un club cu antrenor care a jucat în România

Conform Calciomercato unul dintre cluburile dornice să îşi asigure serviciile lui Alexandru Cicâldău este din Serie A. Este vorba de Sassuolo, echipă de mijlocul plutonului, antrenată de fostul jucător al CFR Cluj, Roberto De Zerbi şi care practică un fotbal ofensiv. Calciomercato scrie că Sassuolo s-a oprit asupra mijlocaşului craiovean şi ca urmare a faptului că este pe punctul de pierde unul dintre oamenii de bază în această vară, Stefano Sensi, care joacă exact pe poziţia lui Cicâldău.

Fără doar şi poate că Sassuolo va avea banii necesari pentru a negocia cu Craiova transferul internaţionalului român, pentru că Sensi urmează să semneze cu Roma pe o sumă nu mai mică de 25 de milioane de euro. Desigur, în ecuaţie mai intră destui de dacă: dacă U Craiova e dispusă să renunţe la Cicăldău, dacă pretenţiile oltenilor vor fi considerate OK de partea italiană, dacă jucătorul va dori să meargă la o echipă de pluton, dar având oportunitatea a evolua în Serie A şi, deci, de a putea fi mai apoi remarcat de alte grupări de top din fotbalul italian.

alexandru cicâldău este dorit la Sassuolo

Are oferte şi din Ligue 1 de la cluburi de top

Un lucru este cert şi îmbucurător. Prestaţiile nu numai ale lui Alexandru Cicâldău, ci ale naţionalei de tineret a Românieila Europeanul din Italia şi San Marino au arătat exact când ne aflăm în cel mai critic moment al fotbalului nostru de la Revoluţie încoace, că se naşte un nou val de tineri valoroşi, care pot şi ajuta enorm naţionala mare ani buni de acum înainte dar şi care pot constitui, ca în anii 90, obiective pentru cluburile din campionatele mari ale Europei.

alexandru cicâldău dorit de Sassuolo, scrie calciomercato

Şi, jucând la un asemenea nivel, ar fi un mare plus inclusiv pentru echipa naţională de seniori, pentru că una este să vină la lot jucători din Italia, Spania, Franţa, Germania, Anglia şi alta e să vină din ţările arabe sau ţările din lumea a doua şi a treia ale sportului rege. Iar în privinţa lui Cicăldău, ţinând cont şi că două echipe din frunte din Ligue 1, Lyon şi Lille, sunt la fel de interesate, are tot timpul să aleagă.