Sport

Alexandru Cicâldău, elogiat în presa din Turcia. Românul e următorul căpitan al lui Galatasaray? „Maestrul, inima jocului”

Alexandru Cicâldău a lipsit de la Galatasaray, care a remizat cu Altay, scor 2-2, din cauza infectării cu COVID-19. Presa din Turcia susține că absența românului a contat enorm în semieșecul echipei lui Fatih Terim.
07.12.2021 | 09:33
Alexandru Cicaldau elogiat in presa din Turcia Romanul e urmatorul capitan al lui Galatasaray Maestrul inima jocului
Alexandru Cicâldău, elogiat în presa din Turcia. Românul e considerat indispensabil la Galatasaray: „Maestrul, inima jocului”. FOTO: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Galatasaray se pregătește pentru meciul cu Lazio, ultimul din grupele Europa League, competiție în care turcii au obținut deja calificarea în 16-imi. Înainte confruntării cu italienii, turcii au înregistrat două remize în campionat, ultima cu Altay, scor 2-2.

Lipsa lui Alex Cicâldău, infectat cu noul coronavirus, a fost văzută de presa din Turcia drept motivul pentru care echipa lui Fatih Terim nu a făcut decât egal cu ocupanta locului 14 din Super Lig

ADVERTISEMENT

Alexandru Cicâldău, de neînlocuit la Galatasaray: „Maestrul de la mijlocul terenului”

18 meciuri, patru goluri și o pasă decisivă a bifat internaționalul român de când a fost transferat de la U Craiova la Galatasaray pentru 6,5 milioanede euro.

„E drept să spunem că absența lui Cicâldău, care nu a fost în lot din motive medicale, a pierdut meciul. Valoarea mijlocașului român este înțeleasă mai bine atunci când lipsește.

ADVERTISEMENT

Perechea Berkan-Taylan este mai dominantă într-un singur aspect al jocului (n.r. cel defensiv) și a avut dificultăți în a găsi coechipierul potrivit când porneau din apărare spre poarta adversă. 

La acest capitol, Cicâldău este cea mai importantă piesă a jocului de tranziție, care probabil este singura strategie a lui Galatasaray în acest sezon.
Pe scurt, lui Galatasaray i-a lipsit maestrul de la mijlocul terenului, probabil inima jocului, și nimeni nu a înțeles ce a vrut să joace fără el”, a scris TRT Spor.

Cicâldău, următorul căpitan al lui Galatasaray?

Nu e prima dată când Alex Cicâldău primește laude și e considerat om de bază la gruparea „Cim Bom Bom”. Mijlocașul în vârstă de 24 de ani a fost decisiv în ultima victorie a Galatei din Europa League, scor 4-2, cu Marseille, partidă în care a marcat un gol și a contribuit la autogolul francezilor.

ADVERTISEMENT

„A jucat meciul carierei. Berkan-Taylan (n.r. cei doi mijlocași defensivi), prin dinamismul lor, au întărit pressingul lui Galatasaray și l-au eliberat pe Cicâldău. Românul a jucat, probabil, cel mai bun meci din cariera sa împotriva lui Marseille.

Cu siguranță a dat semne puternice că o va face din nou în viitor. Unul dintre aspectele mele favorite la Cicâldău este stofa de lider.

ADVERTISEMENT

Cred că mijlocașul român este cel mai puternic candidat pentru postul de căpitan după era lui Muslera”, a scris Ugur Meleke, jurnalist la publicația turcă Hurriyet, conform webaslan.

În prezent, banderola de căpitan a vicecampioanei Turciei se află pe brațul portarului uruguayan Fernando Muslera (35 de ani).

ADVERTISEMENT