Sport

Alexandru Cicâldău, profesor de turcă pentru Olimpiu Moruțan. Cum s-au distrat românii lui Galatasaray. Video

La scurt timp după ce Galata a debutat cu dreptul în grupele Europa League, Alexandru Cicâldău i-a devenit profesor de limba turcă lui Olimpiu Moruțan.
17.09.2021 | 15:09
Alexandru Cicâldău, profesor de turcă pentru Olimpiu Moruțan. Cum s-au distrat românii lui Galatasaray. Video
Olimpiu Moruțan. Sursă foto: Twitter
ADVERTISEMENT

Fostul mijlocaș al Universității Craiova a ajuns sub comanda lui Fatih Terim în vară, în timp ce fostul star de la FCSB a semnat acum mai puțin de o lună.

Cei doi sunt printre preferații tehnicianului de la Galatasaray, iar pe Cicâldău îl consideră cel mai important jucător al echipei.

Olimpiu Moruțan îl are pe Alexandru Cicăldău profesor de limba turcă

Alexandru Cicâldău și Olimpiu Moruțan s-au adaptat foarte bine la noua lor echipă și asta o arată și faptul că sunt implicați în acțiunile clubului și sunt folosiți pentru a interacționa cu fanii în mediul online.

ADVERTISEMENT

După victoria cu Lazio, din prima etapă a grupelor Europa League, în care Olimpiu Moruțan a fost decisiv la autogolul pe care și l-a dat portarul italienilor, cei doi români au apărut într-un videoclip haios pe rețelele de socializare în care Alexandru Cicâldău este profesor de limba turcă pe colegul său.

În imaginile postate cu menţiunea ”Lecţii de turcă la Florya. Mai multe detalii în aplicaţia mobilă Galatasaray”, Cicâldău îl îndeamnă pe Moruţan să spună ”Gunaydin Galatasaray ailesi (n.r. – Bună dimineaţa, familia Galatasaray)”, iar Moruţan spune doar ”Gunaydin Galatasaray”, după care amândoi se amuză.

ADVERTISEMENT

Moruțan, co-autor la autogolul lui Lazio

Olimpiu Moruțan a fost unul dintre cei mai activi jucători ai lui Galatasaray Istanbul în disputa de pe teren propriu cu Lazio Roma. El a fost implicat decisiv și în faza în care s-a marcat singurul gol al întâlnirii. În minutul 67 a trimis o centrare de finețe, cu exteriorul, în suprafața de pedeapsă a romanilor.

ADVERTISEMENT

Mingea părea mai degrabă moartă, niciun coechipier al românului nefiind în zona punctului de la 11 metri atunci când Manuel Lazzari s-a pripit. Deși nu avea niciun adversar în preajmă, apărătorul italian a respins greșit, balonul s-a înălțat și s-a îndreptat spre propria poartă, dar traiectoria acestuia nu părea periculoasă.

Până la intervenția portarului Thomas Strakosha. Albanezul s-a înălțat pentru a reține, însă mingea parcă a fost unsă cu săpun. A alunecat printre palmele portarului care, în cele din urmă a reușit contraperformanța de a o trimite în proprie poartă.

ADVERTISEMENT

Evoluții bune pentru români

Victoria echipei românilor Moruțan și Cicâldău este deplin meritată. Aplicația FotMob l-a notat pe Moruțan cu 7,5. Mijlocașul a avut o ocazie uriașă de a deschide scorul în prima repriză, dar șutul lui năpraznic a nimerit bara transversală a lui Strakosha.

Și prestația lui Alexandru Cicâldău a fost una apreciată. Aceeași platformă l-a notat pe fostul oltean cu 7. Acesta i-a pasat lui Moruțan la faza la care fostul jucător al FCSB a șutat în bară, și a avut și el două bune oportunități de a înscrie în repriza a doua.

ADVERTISEMENT

Ambii jucători români au fost înlocuiți pe finalul jocului. Moruțan în minutul 85, iar Cicâldău cinci minute mai târziu.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria SPORT
A apărut noua revistă Fanatik
  • NOUL FANATIK, prima revistă de sport pe hârtie lucioasă
  • 84 pagini de emoții, la NUMAI 5 lei
A apărut noua revistă Fanatik