Sporturi

Alexandru Coman, convocat la 14 ani în echipa de Cupa Davis a României: “Când am văzut mail-ul speram să nu fie o glumă şi am zis «Mamă, merg pe jos!»”

14.01.2020 | 22:30
Alexandru Coman convocat la 14 ani in echipa de Cupa Davis a Romaniei Cand am vazut mailul speram sa nu fie o gluma si am zis Mama merg pe jos
ADVERTISEMENT

Alexandru Coman este cel mai tânăr jucător convocat vreodată la un meci de Cupa Davis din istoria participărilor României. În vârstă de 14 ani, Coman a primit mail-ul de convocare de la Gabriel Trifu, căpitanul nejucător al naţionalei României. 

Alexandru Coman, convocat la 14 ani în echipa de Cupa Davis a României: “În America a fost punctul culminant!”

Pe 15 ianuarie, Alexandru Coman va împlini 15 ani şi are şansa să debuteze în Cupa Davis împotriva Chinei, în weekendul 6-7 martie în play-off-ul din Grupa Mondială 1 de la Piatra Neamţ. În 2019, performanţa de top a lui Coman a fost câştigarea prestigiosului turneu “Eddie Herr” din Statele Unite, competiţie echivalentă cu un Grand Slam la seniori.

ADVERTISEMENT

Jucătorul care va împlini miercuri vârsta de 15 ani a declarat că nu se aştepta la rezultatele foarte bune pe care le-a avut: “2019 a fost cel mai bun an, sper să nu mă opresc aici şi vreau să continui această ascensiune. Nu mă aşteptam la aceste rezultate. Când am fost în America a fost punctul culminant.

Am reuşit să câştig turneul Eddie Herr la categoria de 14 ani, sunt ca şi Grand Slam-urile la seniori. Am fost foarte fericit că am fost în SUA. La începutul turneului am vrut să fac un rezultat bun, dar când am câştigat am fost în al nouălea cer”, a spus Coman.

ADVERTISEMENT

Eu nu prea le am pe astea cu verificarea de mail-uri, dar când am văzut acolo «Convocare la Davis Cup», am zis «Mamă, merg pe jos»”

Coman a declarat că a fost foarte emoţionat în momentul în care a primit mail-ul de convocare la echipa din Cupa Davis şi a spus că a căzut din picioare când a văzut mail-ul: “Mă motivează acest succes. Trebuie să muncesc şi mai mult. Faptul că am fost cu Simona Halep la ceremonia de premiere de la Gala Tenisului Românesc a fost wow.

Când am primit email-ul de la domnul Trifu, am căzut din picioare. Eu nu prea le am pe astea cu verificarea de mail-uri, dar când am văzut acolo «Convocare la Davis Cup», am zis «Mamă, merg pe jos». Speram să nu fie o glumă, pot să zic că e un vis împlinit”

ADVERTISEMENT

“O să fiu super mut acolo. Eu sunt mai ruşinos şi când voi fi acolo cred că spune doar «Bună ziua», cu Marius Copil şi cu toţi ceilalţi jucători”

Juniorul în vârstă de 15 ani va fi cel mai tânăr component din istoria echipei de Cupa Davis a României şi crede că nu va spune prea multe cuvinte în compania jucătorilor mai mari: “O să fiu super mut acolo. Eu sunt mai ruşinos şi când voi fi acolo cred că spune doar «Bună ziua», cu Marius Copil şi cu toţi ceilalţi jucători. Nu mă gândesc că o să joc, nu am nicio şansă. Sunt şi cel mai mic şi avem şi jucători buni. Mi-ar plăcea să fiu în fiecare an acolo”.

Alexandru Coman se pregăteşte să îşi sărbătorească ziua de naştere şi speră ca peste 10 ani să poată să ajungă până în top 5 ATP: ” În 2020 o să fac un salt şi o să joc cu jucători mai mari ca mine. Sigur rezultatele nu vor fi ca anul trecut când am câştigat multe turnee, dar nu îmi e frică.  Peste 5 ani aş vrea să îmi petrec ziua pregătindu-mă pentru Australian Open. Peste 10 ani sper să nu apară accidentări şi dacă voi continua tot aşa vreau să fiu în top 5, poate chiar pe locul 1 ATP. 

ADVERTISEMENT

Domnul Ţiriac m-a chemat la clubul dumnealui. A stat două ore pe teren, nu mi-a venit să cred. Mi-a spus că am un forehand de nota 12 şi că dacă voi continua să muncesc o să am şanse la top 50. În 2020, nu ştiu dacă am vreo şansă, dar vreau să mă întâlnesc cu Novak Djokovic, Rafa Nadal sau Roger Federer”, a spus Jianu.

  • 15 ianuarie 2005 este data naşterii lui Alexandru Mihai Coman
  • 9,62 este media obţinută de Coman la examenul de Capacitate
ADVERTISEMENT