News

Alexandru Cumpănașu, atacat de profesorul Radu Carp: “A fraudat fonduri UE. Sper să audă și doamna Kovesi”

30.09.2019 | 16:21
Alexandru Cumpanasu atacat de profesorul Radu Carp A fraudat fonduri UE Sper sa auda si doamna Kovesi

Un cunoscut profesor universitar lansează acuzații dure la adresa lui Alexandru Cumpănașu, după ce studiile și colaborările unchiului Alexandrei Măceșanu, tânăra de 15 ani care a căzut victimă monstrului din Caracal, Gheorghe Dincă, au devenit subiect de dezbatere în societate. Este vorba despre Radu Carp, profesor la Facultatea de Științe Politice a Universității din București și director al Şcolii Doctorale de Ştiinţe Politice, care, într-un mesaj publicat pe rețelele de socializare, s-a arătat dezamăgit de faptul că „unora li se verifică și numărul de la pantofi înainte de a depune aplicații la fonduri UE”, în timp ce Cumpănașu reușește să câștige numeroase proiecte europene, datorită imaginii de expert care, în opinia sa, i-ar fi fost creată în spațiul public.

Profesorul Radu Carp, atac dur la Alexandru Cumpănașu

Cazul Cumpănașu este șocant. Nu are licență, dar declară că este înscris la master. Nu are studii superioare, dar predă în învățământul superior.În timp ce unora li se verifică și numărul de la pantofi înainte de a depune aplicații la fonduri UE, domnul Cumpănașu este promovat expert și câștigă proiecte.

În timp ce somități ale lumii academice sunt respinși ca să fie evaluatori UEFISCDI, domnul Cumpănașu este evaluator în mai toate proiectele acestei instituții. Astăzi am vorbit cu un prieten care mi-a spus că a fost refuzat la un proiect gestionat de MEC pentru că nu a semnat CVul pe fiecare pagină. I-am transmis să conteste sau să trimită o foaie albă domnului Cumpănașu, va ști el ce să facă cu ea ca să obțină finanțare! Problema serioasă este că acest trubadur a fraudat fonduri UE, invocând calități false. Sper să audă și doamna Kovesi!”, a scris profesorul universitar pe contul personal de Facebook.

Radu Carp, profesor universitar la Facultatea de Științe Politice din București. Sursa foto: adevarul.ro
Radu Carp, profesor universitar la Facultatea de Științe Politice din București. Sursa foto: adevarul.ro

Radu Carp are un masterat în studii europene și relații internaționale

Profesorul Radu Carp are un masterat în studii europene și relații internaționale la Institut Européen des Hautes Etudes Internationales (1996) și este doctor în drept al Universității „Babeș-Bolyai“ (2002). De asemenea, are numeroase colaborări și stagii de predare la universități prestigioase și a participat la proiecte de cercetare în colaborare cu mai multe instituţii. De-a lungul timpului, a publicat 5 volume, atât de autor, cât și colective.

Reamintim că în ultimele zile, zvonurile potrivit cărora Alexandru Cumpănașu ar minți în legătură cu studiile pe care susține că le are au stârnit numeroase controverse, atât în peisajul mediatic, cât și pe rețelele de socializare. Scos din minți de aceste acuzații, unchiul Alexandrei Măceșanu și-a publicat diploma de bacalaureat, însă gestul său nu a pus punct speculațiilor.