News

Alexandru Cumpănaşu, mesaj dur pentru şeful DIICOT: “Este una dintre cele mai grave abateri”

27.08.2019 | 12:30
Alexandru Cumpanasu mesaj dur pentru seful DIICOT Este una dintre cele mai grave abateri

Alexandru Cumpănașu, unchiul Alexandrei Măceșanu, tânăra de 15 ani care a căzut victimă criminalului din Caracal, Gheorghe Dincă, a lansat un atac dur la adresa procurorului șef al DIICOT, după declarațiile recente ale acestuia. Președintele Coaliției Naționale pentru Modernizarea României îl acuză pe Felix Bănilă că nu oferă niciun fel de explicații în privința situației nepoatei sale, amintind doar  rezultatul ADN al oaselor descoperite în butoiul din curtea casei Groazei. Astfel, se inoculează în rândul opiniei publice ideea că fata este decedată.

Alexandru Cumpănașu, acuzații dure la adresa șefului DIICOT

În opinia sa, o astfel de abordare este total greșită, atât timp cât nu există probe concludente care să ateste faptul că Alexandra nu mai este în viață. Totodată, Cumpănașu îi recomandă procurorului-șef al DIICOT „să se abțină în a face predicții”.

În cazul Alexandrei nu a dat nicio explicație. Doar a reamintit acel raport intermediar al INML. Care sunt elemente de probă care dovedesc că Alexandra a decedat? Din punctul meu de vedere să vii să arunci o asemenea aberație atâta timp cât nu ai tabloul complet, este una dintre cele mai grave abateri pe care le putea face șeful DIICOT. Ar fi trebuit să se abțină în a face predicții”, a declarat Alexandru Cumpănașu la Antena 3.

Familia Alexandrei continuă să spere că fata este încă în viață. Sursa foto: Facebook
Familia Alexandrei continuă să spere că fata este încă în viață. Sursa foto: Facebook

DIICOT nu exclude posibilitatea ca Luiza să fie în viață

Într-o declarație acordată recent, șeful DIICOT a dezvăluit că anchetatorii iau în calcul varianta ca Luiza Melencu, adolescenta de 19 ani răpită și violată de Gheorghe Dincă, să fie încă în viață. Reacția acestuia vine ca urmare a faptului că specialiștii INML nu au putut identifica niciun profil ADN din fragmentele osoase descoperite în pădure.

Nu excludem niciuna dintre variante. Știți foarte bine că testele ADN în cazul victimei majore nu sunt concludente. De aceea, la momentul acesta nu putem exclude. (…) Sunt discuții ipotetice la momentul acesta. Nu pot face o speculație la acest moment”, a spus Felix Bănilă.