News

Alexandru Cumpănaşu, mesaj pentru Klaus Iohannis: “Criticile aduse guvernelor, cea mai mare greşeală a mandatului său”

04.09.2019 | 20:01
Alexandru Cumpanasu mesaj pentru Klaus Iohannis Criticile aduse guvernelor cea mai mare greseala a mandatului sau

Alexandru Cumpănașu, unchiul Alexandrei Măceșanu, tânăra de 15 ani răpită, violată și cel mai probabil ucisă de Gheorghe Dincă, monstrul din Caracal a lansat un atac dur la adresa președintelui României, Klaus Iohannis. În cursul zilei de marți, șeful statului a acuzat Guvernul PSD că nu a luat măsurile necesare pentru ca tragedii de acest gen să fie evitate.

Alexandru Cumpănașu, mesaj tranșant pentru Klaus Iohannis

Într-un interviu acordat recent, Cumpănașu, care și-a anunțat deja intenția de a se înscrie în cursa pentru Palatul Cotroceni, consideră că această reacție din partea președintelui este „cea mai mare greșeală a mandatului său”, mai ales că social-democrații au fost singurii vizați de criticile sale, în condițiile în care toată clasa politică din România se confruntă cu probleme grave, mai ales în ceea ce privește corupția.

Președintele Iohannis a făcut în acest moment cea mai mare greșeală a mandatului său. Aceste guverne pe care le acuză și în mare parte sunt de acord cu domnia sa, că baronii au monopolizat această țară, au fost numite de către dl Iohannis. Dânsul are și a avut pârghii constituționale pentru a stârpi această mafie și aceste clanuri și acest baronet, însă a preferat liniștea, vacanțele, în schimbul luptei împotriva unui sistem ticălos. A da vina doar pe un singur partid este un semn de slăbiciune pentru că dl Iohannis uită de baronii PNL, uită de baronii USL, de baronii altor partide și acuză doar baronii PSD. Însă răspunderea pentru ce se întâmplă acum în România și mafiile transpartinice s-au creat prin tolerarea de către președintele statului.

Are în subordine structurile de informații și știu că i-au dat analize periodic cu tot ce se întâmplă în țară la nivel de legături mafiote cât și riscuri privind traficul de persoane. Dl Iohannis putea să convoace CSAT de câte ori era nevoie astfel încât să pună pe ordinea de zi crimă organizată și corupția că problema. Domnia să nu a făcut-o. Să te derobezi de răspunderea pe care tu, cel mai ales om din România și cel mai puternic, conform Constituției, tu care numești procurorii șefi, tu cel care numești și eliberezi din funcție procurori și judecători, tu cel care ai CSAT-ul în subordine, care ai pârghii să acționezi în zona de securitate, ai serviciile de informații, să tolerezi această situația și să ajungem aici, mie mi se pare absurd, mi se pare ridicol. Doar eu de pe stradă pot să dau vină pe un partid ”, a declarat Alexandru Cumpănașu pentru stiripesurse.ro.

Klaus Iohannis, criticat de Alexandru Cumpănașu după cele mai recente declarații ale sale. Sursa foto: justitiarul.ro
Klaus Iohannis, criticat de Alexandru Cumpănașu după cele mai recente declarații ale sale. Sursa foto: justitiarul.ro

Critici dure și pentru Guvern

Totodată, unchiul Alexandrei Măceșanu a precizat că nici Guvernul PSD, condus de Viorica Dăncilă nu a a fost capabil să ia măsurile care se impuneau după tragedia de la Caracal. Ba mai mult, oficialii au „reușit” să încurce și mai tare lucrurile.

Absolut, nu au luat măsurile necesare. Au venit cu niște modificări de acte legislative care nu făceau decât să încurce. Articolele prin care DIICOT aproape își stabilea competență de omor, la care s-a renunțat. Pe urmă AML-ul nu este încă implementat. Contractul pentru 112 a fost semnat cu mari întârzieri.

La Ministerul de Interne eu nu am văzut curățenie și sute, mii de polițiști să fie arestați sau demiși pentru complicitate cu clanurile mafiote. Mă tem că situația de la Caracal se repetă în fiecare oraș. Nu am văzut din partea altor instituții din Guvern, ministere, să vină cu măsuri concrete pentru transportul persoanelor de la țară la oraș. La Parlament am propus comisie specială de anchetă pentru cazul Caracal și după ce inițial am avut acceptul văd că nu s-a constituit”, a mai spus Alexandru Cumpănașu.