News

Alexandru Cumpănașu, scandal pe TikTok. Profesorii și părinții sunt revoltați de postările instigatoare

04.01.2021 | 20:36
Alexandru Cumpanasu scandal pe TikTok Profesorii si parintii sunt revoltati de postarile instigatoare
ADVERTISEMENT

Alexandru Cumpănașu declanșează un adevărat scandal pe TikTok. Profesorii și părinții sunt revoltați de postările pe care acesta le distribuie, cu un conținut extrem de dur și în care cadrele didactice sunt puse la colț.

Contul „proful online”, administrat de fostul candidat la alegerile prezidențiale, are aproximativ 500.000 de urmăritori pe rețeaua de socializare, iar aceștia sfătuiți cum să se comporte la orele online și sunt expuși unor mesaje instigatoare.

ADVERTISEMENT

În plus, Poliția Capitalei s-a autosesizat în acest caz și face investigații cu privire la unele discuții care au fi inclus aluzii sexuale, scrie g4media. Astfel, în unele discuții Cumpănașu ar fi vorbit despre „dotările sale” sau le-ar fi spus unor minore că sunt „dezvoltate”.

Alexandru Cumpănașu, scandal pe TikTok. Profesorii și părinții sunt revoltați de postările instigatoare

„Vreau și eu să văd dacă vreun profesor va avea tupeul – tupeul! – să încalce legea, să-ți pună note și să te condamne că nu ți-ai făcut tema de vacanță”, strigă Cumpănașu, revoltat. El îi sfătuiește pe elevi și cum să se comporte în timpul orelor.

ADVERTISEMENT

„Eu nu știu ce psihopați sunt de partea ailaltă, ce derbedei sunt de partea ailaltă ca profesori. Da? Din păcate, ne arată că perverșii în sistemul de învățământ sunt destul de mulți. Acuma, cu tot respectul, să vezi fete de 15-16-17-18 ani făcând genuflexiuni, flotări și altele, pe cameră, ca înregistrări, ele pot fi folosite și altfel. Pot fi puse pe site-uri de o altă natură! NU dați cu voi nicio înregistrare!” a precizat fostul candidat la alegerile prezidențiale, potrivit Digi 24.

Reprezentantul al Consiliului Național al Elevilor, Rareș Voicu a explicat că „e, de fapt, doar un mod de a incita elevii să fie agresivi, să nu respecte datoriile pe care le au în școala online. E un fel de dezbină și cucerește, adică sunt tratate punctele nevralgice ale școlii online, lucruri care ne frustrează pe noi toți.

ADVERTISEMENT

Elevii au simțit că au atât de puține repere în figurile adulte și în figurile mature din viața școlară, încât au simțit nevoia să apeleze la astfel de conturi și la astfel de alternative”, scrie sursa citată anterior.

Și cadrele didactice s-au declarat nemulțumite de acest comportament. „Este un loc de refulare, un loc în care își manifestă nemulțumirile, dar cred că ar fi foarte bine dacă ar fi exprimate în cadru instituțional. Deranjează și modul în care sunt spuse lucrurile.

ADVERTISEMENT

Acuzațiile care se aduc acolo în mod particular pot fi reale, dar cu siguranță nu pot fi generalizate. Numărul enorm de urmăritori ai acestor filmulețe ne arată că elevii simt o lipsă de comunicare reală cu cadrul didactic”, a precizat  Ioana Neacșu, director adjunct la Colegiul Național „Grigore Moisil”.

Alexandru Cumpănașu motivează discuțiile de pe TikTok

În urma multor articole apărute în presă cu privire la acest subiect, Alexandru Cumpănașu a precizat care este motivul pentru care întreprinde astfel de activități. El a dat explicații în cadrul unei postări pe Facebook.

„Adevăratul motiv al campaniei media dusă acum împotriva mea este următorul: am dat în judecată pentru prima dată după 1989 Ministerul Educației și 52 de școli din România pentru modul în care a fost organizat învățământul online și abuzurile comise asupra elevilor. Găsiți acțiunea mea pe site-ul Ministerului Justiției.

Nimeni nu a apărat niciodată elevii și părinții și am acceptat să fim treptat doar generații peste generații de sacrificiu și bătaie de joc din partea statului român Curajul meu în acest caz ca și în cazul Alexandrei este lovit cu brutalitate pentru că au întrat în panică. NU este nici un conflict între mine și profesori. Este un conflict cu acei profesori care au renunțat la a mai înțelege ce înseamnă să fii dascăl”, a scris acesta.

ADVERTISEMENT