News

Alexandru Cumpănașu vrea să sesizeze Interpol și Europol în cazul crimelor de la Caracal

21.08.2019 | 15:59
Alexandru Cumpanasu vrea sa sesizeze Interpol si Europol in cazul crimelor de la Caracal

Felul în care decurge ancheta în cazul crimelor din Caracal îl nemulțumește profund pe unchiul Alexandrei Măceșanu, jurnalistul Alexandru Cumpănașu. Acesta a anunțat că a decis să sesizeze Interpol și Europol cu privire la dispariția Alexandrei Măceșanu și a Luizei Melencu, întrucât ancheta trenează de foarte mult timp și s-a împotmolit, în opinia lui Cumpănașu.

Alexandru Cumpănașu merge să sesizeze Interpol și Europol

Alexandru Cumpănașu, unchiul Alexandrei Măceșanu, a afirmat că deocamdată nu există nicio probă care să ateste că Alexandra Măceșanu și Luiza Melencu sunt moarte: „Mâine (joi, n.red) voi depune o sesizare la Biroul Interpol România și Europol pentru că din punctul meu de vedere, lucrurile se complică. Și în cazul Alexandrei și în cazul Luizei, nu există niciun fel de căutare a acestor persoane.

Nu avem probă indubitabilă față de niciuna dintre ele, cu atât mai puțin în cazul domnișoarei Melencu. Nu există nici măcar probele ADN pe care INML spune că le reia. Dacă nu există, ești obligat în acea perioadă să cauți persoana”, a mai spus jurnalistul, care a precizat că se va adresa Comisiei de Justiție a Parlamentului European, potrivit celor de la Libertatea.

Alexandru Cumpănașu vrea să facă sesizare la Interpol și Europol în cazul crimelor din Caracal
Alexandru Cumpănașu crede că ancheta în cazul crimelor din Caracal nu se desfășoară cum trebuie *foto: facebook

În ce stadiu se află ancheta în cazul crimelor din Caracal

Ancheta în cazul criminalului din Caracal, Gheorghe Dincă, este departe de a fi încheiată. Oamenii legii caută acum rămășițele celor două fete. În acest sens, au scotocit toată casa și curtea lui Dincă. Mai mult, DIICOT a cerut prelungirea mandatului până la sfârșitul lunii, pentru ca anchetatorii să fie siguri că nu ratează niciun detaliu care ar putea să se dovedească decisiv în ancheta contra lui Dincă.

Între timp, specialiștii de la IML continuă la rândul lor cercetările științifice care au loc asupra oaselor găsite la marginea unei păduri de lângă Caracal. Inițial, criminalul din Caracal a zis că acestea aparțin Luizei Melencu, dar testele ADN au relevat faptul că acestea sunt calcinate și nu există suficient material genetic pentru a face o veriicare corespunzătoare.