News

Alexandru Cumpănașu, unchiul Alexandrei, la capătul răbdării: „Mi-aș face singur dreptate”. Ce a făcut astăzi la Ministerul de Interne

31.07.2019 | 11:52
Alexandru Cumpanasu unchiul Alexandrei la capatul rabdarii Mias face singur dreptate Ce a facut astazi la Ministerul de Interne

Alexandru Cumpănașu a depus astăzi un raport personal la Ministerul de Interne în care cere elucidarea tuturor cazurilor de dispariție din România din anul 1990 încoace și anume, vrea să afle ce au făcut polițiștii pentru sutele de victime care nu au mai apărut niciodată și cum s-au finalizat anumite anchete. Unchiul Alexandrei Măceșanu a făcut și câteva acuzații grave spunând că oamenii legii țin partea Interlopului.

Alexandru Cumpănașu, acuzații grave la adresa Poliției Române

„Voi cere un raport în maxim 30 de zile cu toate răpirile din România și o anchetă transparentă. Nu vreau să fie mușamalizată această anchetă. E vorba despre verificarea din 1990 până azi a tuturor cazurilor de dispariție de persoane, caz cu caz, persoană cu persoană”, a declarat astăzi Alexandru Cumpănașu.

Alexandru Cumpănașu a spus că vrea ca astfel de cazuri să nu se mai repete și să afle modul în care angajații de Interne acționează în situații similare cu cea a fetelor de la Caracal. Politologul nu crede că legislația e problema, ci felul în care aceasta este pusă în aplicare de oamenii care lucrează în instituțiile cheie ale statului.

alexandru cumpanasu unchiul alexandrei
Cumpănașu a declarat că vrea să se clarifice toate disparițiile din țară. Sursa foto: Antena 3

Cumpănașu, despre legăturile dintre interlopi și polițiști

„Cei de la Interne își bat joc de cetățenii care merg să depună plângeri. O să scurtez: solicitarea mea are 7 pagini. Sunt trecute numele tuturor șefilor de post din localități și persoanele dispărute. Practic, voi răscoli cele mai tenebroase zone ale interlopismului din România. Dacă lucrul acesta nu se face nu se va realiza nicio schimbare. Constat acum că decizia de desființare a posturilor de poliție comunală a fost greșeală”, a s spus Cumpănașu astăzi.

Bărbatul spune că e necesar să mai avem sectoriști și agenți de proximitate. Din cauza lipsei acestor efective au loc tragedii tot mai dese în țara noastră, susține analistul politic.

Cumpănașu a vorbit că există o bună colaborare între polițiști și clanurile interlope ori între procurori și interlopi. Acesta susține că are suficiente indicii și probe în legătură cu acuzațiile pe care le face. Mai mult, în finalul declarației sale a spus că și-ar face singur dreptate  pentru că este deja obosit de la cât de mult a așteptat să facă cineva ceva: „Vă spun sincer, mi-aș face singur dreptate”.