Sport

Alexandru Dedu a vorbit despre modul în care se va încheia sezonul în Liga Naţională de handbal: “Echipele vor avea acelaşi număr de meciuri”. Exclusiv

10.04.2020 | 16:51
Alexandru Dedu a vorbit despre modul in care se va incheia sezonul in Liga Nationala de handbal Echipele vor avea acelasi numar de meciuri Exclusiv
ADVERTISEMENT

Pandemia de coronavirus a dat peste cap calendarele tuturor competiţiilor sportive din lume. Un mare semn de întrebare îl ridică modul în care se va încheia sezonul în Liga Naţională de handbal, mai ales că la feminin este o luptă strânsă pentru titlul de campioană între SCM Râmnicu Vâlcea şi CSM Bucureşti. 

Alexandru Dedu a vorbit despre modul în care se va încheia sezonul în Liga Naţională de handbal: “Sezonul nu se încheie doar dacă nu avem fizic cum să o facem”

În acest moment, SCM Râmnicu Vâlcea este lider, fiind la egalitate de puncte cu CSM Bucureşti, însă “tigroaicele” au un meci mai puţin disputat şi pot trece pe primul loc. La masculin, situaţia este ceva mai clară în ierarhie, cu Dinamo fiind lider în clasament, însă este greu de crezut că se va putea pune în practică sistemul de play-off.

ADVERTISEMENT

FANATIK a stat de vorbă cu preşedintele Federaţiei Române de Handbal, Alexandru Dedu, despre modul în care se va încheia acest sezon. Opţiunea îngheţării stagiunii nu există pentru preşedintele FRH care spune că se vor depune toate eforturile pentru ca totul să se decidă pe teren, chiar dacă asta ar însemna să ajungem în luna iulie:

“Acest sezon nu va fi încheiat doar dacă nu avem fizic cum să o facem şi asta ar însemna să mergem departe în vară până aproape de începutul sezonului viitor. Avem unele scenarii, însă totul depinde de când se va încheia pandemia de coronavirus.

ADVERTISEMENT

Ne dorim ca acest campionat să se termine pe teren din foarte multe puncte de vedere. Încercăm să găsim toate scenariile ca dată, ca şi modalitate de competiţie pentru treaba asta. O să ajungem şi o să vedem în funcţie”, a spus Dedu.

“Vom găsi o modalitate prin care echipele să aibă acelaşi număr de meciuri şi să se termine echitabil”

Alexandru Dedu a explicat că ierarhia de la feminin este imposibil să rămână aşa şi în funcţie de evoluţia pandemiei de coronavirus se va înainta o soluţie ca echipele aflate în lupta pentru titlu să aibă acelaşi număr de meciuri:

ADVERTISEMENT

“În funcţie de când se va termina treaba asta, vom găsi o modalitate prin care echipele să aibă acelaşi număr de meciuri şi să se termine echitabil pe teren”, a spus preşedintele FRH pentru FANATIK

Starea de urgenţă se încheie la jumătatea lunii mai: “Am încredere că putem să ducem la bun sfârşit sezonul”

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat că starea de urgenţă va fi prelungită cu încă 30 de zile, iar asta va însemna că restricţiile nu se vor putea ridica mai devreme de jumătatea lunii mai. Chiar şi aşa, Alexandru Dedu consideră că ar fi timp pentru încheierea sezonului pe teren:

ADVERTISEMENT

“În acest scenariu, cu încetarea stării de urgenţă la mijlocul lunii mai, vom încerca să ducem la bun sfârşit sezonul şi cred că am putea avea timp. Dar trebuie să vedem când se va încheia această problemă şi în funcţie de asta, vom lua anumite decizii”, a spus Dedu.

Ungaria a luat o decizie drastică privind acest sezon. Maghiarii au decis să anuleze această stagiune în totalitate, iar în cupele europene se va merge conform clasamentului de anul trecut. Astfel, Gyor şi Ferencvaros vor juca în EHF Champions League, Siofok fiind cea mai dezavantajată formaţie, în condiţiile în care era pe doi şi avea o şansă reală de a merge în cea mai importantă competiţie europeană.

La masculin sunt șanse nule ca sezonul să fie încheiat cu play-off și play-out. Cel mai probabil, se vor juca etapele din retur ale sezonului regulat pe baza cărora se va stabili ierarhia finală din actuala stagiune. Dinamo are 55 de puncte, fiind lider cu cinci lungimi avans față de Potaissa Turda și un meci mai puțin disputat.

La feminin, lupta la titlu este aprigă. SCM Râmnicu Vâlcea și CSM București sunt la egalitate, cu câte 43 de puncte, vâlcencele fiind pe primul loc datorită golaverajului superior în meciurile directe. Însă, CSM București are o restanță cu Unirea Slobozia.

  • 11.03.2020 este data la care a avut loc ultimul meci în Liga Națională feminină: CSM București – SCM Râmnicu Vâlcea 23-22
  • 3 echipe are România angrenate în fazele superioare din Champions League (SCM Râmnicu Vâlcea, CSM București – feminin și Dinamo – masculin)

 

 

 

ADVERTISEMENT