Sport

Alexandru Dedu explică decizia de a suspenda handbalul din România: “Aşa a recomandat Ministerul, decizia fiind luată pe baza realităţii”. EXCLUSIV

14.03.2020 | 13:05
Alexandru Dedu explica decizia de a suspenda handbalul din Romania Asa a recomandat Ministerul decizia fiind luata pe baza realitatii EXCLUSIV
Alexandru Dedu explică decizia de a suspenda handbalul din România: "Aşa a recomandat Ministerul, decizia fiind luată pe baza realităţii". EXCLUSIV
ADVERTISEMENT

Federaţia Română de Handbal a decis vineri suspendarea tuturor activităţilor handbalistice până la data de 31 martie din cauza ameninţării coronavirusului. Imediat după această decizie a FRH, a venit şi decizia forului internaţional de a amâna turneele preolimpice, la care trebuia să participe şi România. 

Alexandru Dedu explică decizia de a suspenda handbalul din România!

Preşedintele FRH, Alexandru Dedu, a vorbit pentru FANATIK despre această situaţie de criză: “Am luat decizia de suspenda activitățile handbalistice în România la recomandarea Ministerului și având în vedere modul în care arată realitatea. A fost o decizie a Comitetului Director, normală din punctul meu de vedere”, a spus Dedu.

ADVERTISEMENT

Turneele preolimpice din Muntenegru, Spania şi Ungaria au fost printre ultimele competiţii majore din sportul european care au rămas să se dispute la datele stabilite iniţial. Însă, la doar o zi după ce IHF a decis că turneele se pot desfăşura după programul normal, forul internaţional a revenit şi a anunţat amânarea turneelor preolimpice până în luna iunie.

“Atâta timp cât forurile superioare decid, noi ne supunem reglementărilor”

Alexandru Dedu a spus că indiferent de care era decizia IHF, Federaţia s-ar fi supus regulilor stabilite:”Știu că multă lume își dă cu părerea în aceste zile, însă acum nu este momentul să facem asta. Atâta timp cât forurile superioare decid, noi ne supunem reglementărilor.”

ADVERTISEMENT

Gândiți-vă că Spania trebuia să organizeze turneul preolimpic fiind într-o zonă galbenă privind problema coronavirusului. În ceea ce ne privește pe noi, ca federație, în acest caz respectăm deciziile forurilor superioare: IHF, respectiv Guvernul României.”, a spus șeful handbalului din România.

Toate competiţiile majore din handbalul mondial au fost amânate sau suspendate. Astfel, meciurile din preliminariile Euro 2020 se vor disputa la începutul lunii iunie. România trebuia să joace împotriva Poloniei, într-o “dublă” care a fost programată imediat după turneul preolimpic.

ADVERTISEMENT

Liga Naţională de handbal feminin, pauză până în aprilie!

Au fost amânate şi meciurile din EHF Champions League la masculin şi feminin. Astfel, meciurile CSM Bucureşti – Gyor şi SCM Râmnicu Vâlcea – Metz, vor fi reprogramate. La fel se întâmplă şi la masculin, acolo unde Dinamo joacă în optimile competiţiei cu PSG.

În ultima săptămână, handbalul s-a desfăşurat cu porţile închise. Derby-ul campionatului dintre CSM Bucureşti şi SCM Râmnicu Vâlcea, încheiat 23-22, s-a disputat în Sala Polivalentă, acolo unde au avut acces doar 99 de oameni, cu tot cu echipe, staff, organizatori.

ADVERTISEMENT

Liga Naţională feminină intră într-o perioadă de aproape o lună de pauză. În această pauză ar fi trebuit să se desfăşoare turneele preolimpice şi “dubla” naţionalei României cu Polonia, din preliminariile Euro 2020.

  • 31 martie este data la care expiră suspendarea activităţilor handbalistice dictată de FRH
  • 20 martie este data la care trebuia să joace România primul meci la Podgorica în turneul preolimpic

 

 

 

 

ADVERTISEMENT
Tags: