Sport

Alexandru Dedu, impresionat de forma Cristinei Neagu: ”S-a autodepășit!”. Șeful FRH laudă evoluția jucătoarelor lipsite de experiență: ”M-a surprins răspunsul tinerelor”

01.12.2019 | 15:08
Alexandru Dedu impresionat de forma Cristinei Neagu Sa autodepasit Seful FRH lauda evolutia jucatoarelor lipsite de experienta Ma surprins raspunsul tinerelor
Alexandru Dedu, impresionat de forma Cristinei Neagu: ”S-a autodepășit!”. Șeful FRH laudă evoluția jucătoarelor lipsite de experiență: ”M-a surprins răspunsul tinerelor”
ADVERTISEMENT

Naționala feminină de handbal a României a învins Senegal, scor 29-24, în cel de-al doilea meci disputat în Grupa C de la Campionatul Mondial din Japonia. Succesul este unul important atât în perspectiva calificării, cât și a moralului fetelor noastre, care veneau după un eșec umilitor cu Spania. Președintele Federației Române de handbal, Alexandru Dedu, a fost impresionat de Cristina Neagu, dar și de evoluția tinerelor din lotul lui Tomas Ryde.

Alexandru Dedu, impresionat de forma Cristinei Neagu: ”S-a autodepășit!”

După cele șase goluri marcate cu Spania, Cristina Neagu a arătat contra Senegalului ca în zilele ei bune. Cea mai bună jucătoare a lumii în 2010, 2015, 2016 și 2018, a marcat 13 goluri, fiind decisivă în obținerea victoriei. Șeful FRF, Alexandru Dedu, a fost și el impresionat de Neagu:

ADVERTISEMENT

”Aveam nevoie de o victorie. Altfel te pregătești, altfel mănânci, altfel dormi. Sunt convins că fetele au avut o noapte grea, nu știu dacă au reușit să și doarmă. iar faptul că astăzi s-au bătut este îmbucurător, mai ales că, și repet, Senegalul nu e o echipă chiar așa de slăbuță; să nu uităm că în primul meci, cu Muntenegru, le-au ținut în șah vreo 45 de minute. Cristina s-a autodepășit, sunt convins că e obosită”. a spus Dedu, conform lead.ro.

În ciuda victoriei cu Senegal, Dedu nu este prea încrezător în șansele României la o mare performanță în Japonia. ”Prefer să spun doar că încercăm ca azi să fim mai buni decât ieri și mâine mai buni decât am fost astăzi, să creștem ca echipă și să încercăm să fim serioși în abordarea acestui campionat mondial care este abia la început. Încercăm să ne îndeplinim obiectivul.

ADVERTISEMENT

Dedu, laude pentru jucătoarele tinere din lotul României

În meciul cu Senegal, Tomas Ryde a mizat pe multe jucătoare tinere din lot. În opinia președintelui Dedu, acestea au arătat că merită să fie la lot, dată fiind ambiția lor și dorința de a suplini jucătoare mai experimentate. ”Am fost foarte surprins de răspunsul jucătoarelor noastre tinere. S-au bătut, se vede clar că vor, că își doresc mult să demonstreze că sunt utile echipei naționale.

Se vede, în multe situații, și că le lipsește experiența, o lipsă pe care astăzi au suplinit-o jucătoarele mai experimentate, care au apărut în momentele dificile din joc. Dar o echipă se construiește în felul acesta și, repet, sper să creștem de la meci la meci.”, a mai spus Dedu pentru sursa citată.

ADVERTISEMENT