Sport

Alexandru Dedu, prima reacție după dezastrul de la Euro: „Sunt sătul! Să pună mâna să construiască”

17.12.2020 | 08:08
Alexandru Dedu prima reactie dupa dezastrul de la Euro Sunt satul Sa puna mana sa construiasca
ADVERTISEMENT

Alexandru Dedu, președintele Fedrației Române de Handbal, a oferit o primă reacție după dezastrul de la Europeanul feminin de handbal desfășurat în Danemarca.

Acesta se aştepta ca tricolorele să ocupe un loc în top 8 la EURO 2020, o competiţie pe care a numit-o “atipică”, din cauza pandemiei COVID-19.

ADVERTISEMENT

Oficialul FRH s-a declarat mulțumit de munca depusă de membrii FRH, iar Comisia tehnică va fi cea care va hotărî soarta cupluli de antrenori de la națională.

Alexandru Dedu, prima reacție după dezastrul de la Europeanul de handbal: „la cald…

Alexandru Dedu a oferit prima reacție după dezastrul petrecut la Europeanul de handbal, evitând să ia decizii în grabă: “Mi-ar fi plăcut să fie mai bine. Eu speram să ne ducem între 1-6, 1-8. Dar, repet, la cald nu e OK să iei hotărâri. E bine să stai să te gândeşti. Comisia Tehnică se va întruni, vom vedea cum putem să facem ca lucrurile să fie mai bune într-un viitor apropiat”.

ADVERTISEMENT

Întrebat dacă preconizează o schimbare pe banca tehnică a naționalei acesta a părut să se abțină: “Nu pot să mă pronunţ în momentul ăsta. Apropo de chestia asta, aşa cum Burcea şi Licu au fost propuşi de Comisia Tehnică, tot Comisia Tehnică este măsură să ia nişte decizii legate de viitorul apropiat al echipei naţionale.”

Acesta a continuat prin a-și exprima părerea despre prestația echipei la turneul final: “Normal că nu sunt foarte mulţumit, foarte satisfăcut. Mă aşteptam la orice, de la primul loc până la ultimul loc, fiindcă nu poţi avea multe repere în situaţia dată. A fost un Campionat European totalmente atipic, dar, sincer, mi-ar fi plăcut să fie mai bine de atât.”

ADVERTISEMENT

Alexandru Dedu președinte FRH: “Federația a făcut și mai mult decât tot ce s-a putut”

Președintele FRH consideră că forul național de handbal a făcut tot ce era posibil pentru această participare a echipei la Europeanul din Danemarca: “Da, şi mai mult decât tot ce s-a putut. Şi mă refer la tot ceea ce s-a încercat să se facă. Şi cel mai important lucru este că am încercat să avem activitate, că am reuşit să mergem cu competiţiile noastre înainte în momentele în care greu se putea începe.

Am fost pionieri în sporturile de echipă, lăsând la o parte fotbalul, care este outdoor, atât din punct de vedere sportiv, competitiv cât şi material, de asigurare a resurselor. Sunt mândru de ceea ce colegii mei au făcut până în momentul de faţă”

ADVERTISEMENT

Întrebat de vocile critice  care au apărut după turneul final, Alexandru Dedu a ținut să facă mai multe precizări: “Pe mine să mă întrebe vocile alea dacă fetele s-au pregătit bine, dacă fetele au stat într-un hotel decent, dacă au mâncat bine, dacă au avut tot ceea ce le trebuie. Aici mă pot întreba şi voi răspunde fără nici cea mai mică problemă.

Partea tehnică este partea tehnică. A, că îmi doresc să fie mai bine, a, că eu semnez în numele federaţie un contract cu antrenorii principali şi staff-urile în general, asta este adevărat …

Referitor la voci, pot spune că este un laitmotiv, sunt exact aceleaşi acuze, cu alte cuvinte. Sunt sătul! Să pună mâna să construiască, să pună mâna să vină cu plus valoare, să facă ceva, pentru că de comentat e uşor. Trăim vremuri grele şi încercăm să facem lucruri.”

 

 

ADVERTISEMENT