Sport

Alexandru Dedu, prima reacţie în scandalul acuzaţiilor de dopaj de la naţională: “Încă nu ştim dacă cele trei jucătoare vor face deplasarea la Mondiale. Nu am luat o decizie” EXCLUSIV

19.11.2019 | 00:15
Alexandru Dedu prima reactie in scandalul acuzatiilor de dopaj de la nationala Inca nu stim daca cele trei jucatoare vor face deplasarea la Mondiale Nu am luat o decizie EXCLUSIV
ADVERTISEMENT

Bianca Bazaliu, Cristina Laslo şi Daria Bucur au primit o notificare de la Agenţia Naţională Antidoping că ar fi folosit o terapie interzisă de regulamentele internaţionale: terapie cu laser intravenos. Cu 12 zile înainte de debutul la Campionatul Mondial de Handbal, FRH a primit notificarea de la ANAD, iar preşedintele Alexandru Dedu a explicat pentru FANATIK ce se va întâmpla cu sportivele. 

Alexandru Dedu, prima reacţie în scandalul acuzaţiilor de dopaj de la naţională

Preşedintele Federaţiei Române de Handbal a declarat pentru FANATIK că încă nu s-a luat nicio decizie referitor la cele trei jucătoare: “Nu este vorba de dopaj, ci folosirea unor terapii interzise, cea cu laser intravenos. Am primit şi noi notificarea de la ANAD.

ADVERTISEMENT

Nu am luat nicio decizie pentru că nu am avut timp şi în acest moment nu ştim dacă cele trei jucătoare vor face deplasarea la Mondiale. Vom vedea acest lucru zilele următoare”, a spus Dedu pentru FANATIK.

Federaţia Română de Handbal trebuie să se mişte repede, în condiţiile în care naţionala va pleca miercuri în Japonia la turneul final. Cele trei jucătoare nu sunt în acest moment suspendate, doar au statutul de “suspecte” din partea Agenţiei Naţionale Antidoping.

ADVERTISEMENT
Alexandru Dedu, prima reacţie în scandalul acuzaţiilor de dopaj de la naţională: "Încă nu ştim dacă cele trei jucătoare vor face deplasarea la Mondiale. Nu am luat o decizie" EXCLUSIV
Alexandru Dedu, prima reacţie în scandalul acuzaţiilor de dopaj de la naţională: “Încă nu ştim dacă cele trei jucătoare vor face deplasarea la Mondiale. Nu am luat o decizie” FOTO: Sosirea in tara a nationalei feminine de handbal dupa participarea la Campionatul European din Franta, luni, 17 decembrie 2018. Nationala de handbal feminin a Romaniei a incheiat pe locul patru Campionatul European desfasurat in Franta, reprezentand a doua cea mai buna performanta din istorie, dupa medalia de bronz cucerită la editia din 2010.

Obiectivul României: prezenţa în grupele de calificare la Jocurile Olimpice

În urma notificării pe care au primit-o, ele ar trebui să se prezinte la audieri, însă nu sunt obligate. Consecinţele se pot răsfrânge şi asupra echipei naţionale în condiţiile în care cele trei joacă la turneul final şi la finalul anchetei WADA, decizia va fi că au folosit substanţe interzise. Rezultatul de la Campionatul Mondial ar putea fi anulat, iar reprezentativa ar putea suferi şi alte sancţiuni.

România face parte din grupa C la Campionatul Mondial de Handbal, alături de Ungaria, Muntenegru, Spania, Senegal şi Kazahstan. Obiectivul naţionalei la Mondiale este obţinerea unui loc care garantează prezenţa în grupele de calificare pentru Jocurile Olimpice.

ADVERTISEMENT