Sport

Alexandru Dedu, răspuns acid pentru contestatarii săi: “Dacă strategia lor este să arunce cu pietre, să pună presiune în speranţa că se schimbă ceva în interesul lor, se înşală”. EXCLUSIV

20.02.2020 | 16:11
Alexandru Dedu raspuns acid pentru contestatarii sai Daca strategia lor este sa arunce cu pietre sa puna presiune in speranta ca se schimba ceva in interesul lor se insala EXCLUSIV
ADVERTISEMENT

Reprezentanţii cluburilor din Liga Naţională de handbal feminin se întâlnesc la Cisnădie să discute despre mai multe probleme ale handbalului românesc. Unul dintre subiectele arzătoare este schimbarea criteriilor de valoare pentru jucătorii străini care pot evolua în prima ligă din România.

Alexandru Dedu, răspuns acid pentru contestatarii săi: “Dacă strategia lor este să iasă în presă și să arunce cu pietre, să pună presiune în speranța că se va schimba ceva în interesul lor, se înșală”

Preşedintele FRH, Alexandru Dedu, nu va fi prezent, iar o parte dintre reprezentanţii cluburilor sunt revoltaţi că omul care a implementat strategia de a limita numărul de străini din Liga Naţională nu va participa la discuţii.

ADVERTISEMENT

Alexandru Dedu le-a răspuns contestatarilor prin intermediul FANATIK spunând că uşa biroului său este deschisă de fiecare dată când cineva vrea să vină cu argumente pentru schimbarea strategiei:

“Unii oameni nu înțeleg că dacă există o problemă pe care vor să o discute, pot să o facă cu mine, bazată pe argumente, găsim cele mai bune soluții. Însă dacă strategia lor este să iasă în presă și să arunce cu pietre, să pună presiune în speranța că se va schimba ceva în interesul lor, se înșală.

ADVERTISEMENT

Eu m-am gândit să stabilesc o întâlnire cu cluburile de handbal feminine pe 26 ianuarie, însă înainte de a face apelul către cluburi am înțeles că au decis ca această întâlnire să aibă deja loc.

Nu am cum să particip pentru că trebuie să mă ocup de câteva lucruri. A fost tragerea la sorți a sferturilor Cupei României, vom avea Comisia Tehnică la junior, trebuie să ne ocupăm și de aceste lucruri”, a declarat Dedu pentru FANATIK.

ADVERTISEMENT

Dedu: “Eu nu fac aceste strategii după ureche. Nu le-am inventat eu”

Preşedintele FRH spune că a încurajat această întâlnire a reprezentanţilor din Liga Naţională, iar în momentul în care există o strategie mai bună decât cea care a fost propusă, pot fi discutate şi eventuale modificări:

“Dar, vă spun sincer. Eu i-am încurajat să se întâlnească, să discute și apoi dacă vin cu o strategie mai bună, ne întâlnim, discutăm cu argumente și luăm cea mai bună soluție.

ADVERTISEMENT

Vă mai spun ceva. Aceste măsuri sunt implementate pentru a crește handbalul feminine. Uitați-vă unde eram acum 6-8 ani și unde suntem acum. În urmă cu 6 ani,

România avea o echipă de handbal feminin la înalt nivel și hai să spunem una de băieți. Iar aceste strategii au dus campionatul României pe locul 2 în lume, la fete, și pe locul 11 la băieți, vorbesc la general.

Eu nu fac aceste strategii după ureche. Nu le-am inventat eu. Am văzut cum se face și în alte țări care fac performanță în acest sport. Luați exemplu Portugalia. În urmă cu câțiva ani, luau bătaie la 10 goluri de la orice echipă românească, acum bat Franța la Campionatul European”, a conchis Dedu.

Cu aproximativ un an în urmă, Federaţia Română de Handbal a decis să introducă criterii de valoare la transferul jucătorilor străini. Cluburile pot să transfere doi jucători străini fără criterii, iar începând cu al treilea jucător străin poate fi acontat doar dacă aceștia s-au clasate pe locurile 1-10 la ultimul Campionat European sau Mondial sau au fost în Top 10 la Jocurile Olimpice.

Jucătorii sunt eligibili şi dacă au participat în turneul Final Four al Ligii Campionilor sau al Cupei EHF în ultimii 2 ani. Această măsură este luată pentru a da mai multe şanse jucătorilor români să facă pasul în Liga Naţională şi să joace la cel mai înalt nivel pe plan intern. Însă, o parte dintre cluburi sunt afectate pentru că nu pot să facă transferurile dorite, în condiţiile în care cheltuiala este una foarte mare cu jucătorii care provin de la ţările puternice care au încheiat în top 10 la Mondiale Europene sau Jocuri Olimpice.

  • 2 jucători străini pot fi transferaţi în Liga Naţională fără niciun criteriu
  • 2 este locul în Europa ocupat de Liga Naţională de handbal feminin în clasamentul coeficienţilor 

 

 

ADVERTISEMENT