Sport

Alexandru Dedu, reacție după schimbarea selecționerului: „Dacă eșuează negocierile cu Adi Vasile, voi vorbi cu Burcea”

12.01.2021 | 15:21
Alexandru Dedu reactie dupa schimbarea selectionerului Daca esueaza negocierile cu Adi Vasile voi vorbi cu Burcea
ADVERTISEMENT

Adi Vasile are mari șanse să fie noul selecționer al României. Comisia Tehnică a FRH a decis să nu îi prelungească înțelegerea lui Bogdan Burcea. Ciudat este că deși s-a votat pentru demiterea lui Burcea, numele lui este al doilea pe lista noilor selecționeri. 

Comisia Tehnică a luat decizia de a nu continua cu Bogdan Burcea și principalul favorit pentru a deveni selecționer este Adi Vasile. Antrenorul lui CSM București mai trebuie să se înțeleagă și cu Federația pentru noul contract.

ADVERTISEMENT

Dacă negocierile dintre cele două părți vor decurge bine, Adi Vasile va fi noul selecționer al României. Surpriza vine de la al doilea nume propus de Comisia Tehnică pentru a prelua naționala, care este tocmai selecționerul demis, Bogdan Burcea.

Alexandru Dedu, reacție după schimbarea selecționerului! Adi Vasile, în pole position

Președintele FRH, Alexandru Dedu a detaliat ceea ce s-a întâmplat în Comisia Tehnică și ceea ce se va întâmpla de acum înainte, confirmând faptul că Adi Vasile va fi noul selecționer dacă negocierile se vor încheia cu bine:

ADVERTISEMENT

„S-a dorit să se găsească soluții pentru apropierea naționalei de Olimpiadă. Ședința s-a făcut azi pentru că tuturor ne-a făcut bine să gândim la rece și să luăm deciziile cele mai bune. Actualul staff tehnic nu va continua la lotul național, au fost 12 voturi împotrivă, 5 pentru păstrarea staff-ului și 2 anulate.

„Nu îmi place, nu sunt de acord cu varianta unui antrenor care este și la echipa de club”

Au fost nominalizați opt antrenori, iar eu îi voi contacta pe primii patru în ordinea descrescătoare a voturilor primite. Primul este Adi Vasile, apoi Bogdan Burcea și apoi, la egalitate, domnul Pașca și Roșca. Dacă eșuează negocierile cu Adi Vasile, voi vorbi cu domnul Burcea, și tot așa.

ADVERTISEMENT

Nu îmi place, nu sunt de acord cu varianta unui antrenor care este și la echipa de club, dar, dacă cei din Comisia tehnică așa au hotărât, așa se va face. Până la finalul săptămânii sper să ajung la un acord cu un antrenor pentru că trebuie stabilit staff tehnic, strategie și tot ce este nevoie pentru a fi pregătiți de turneul olimpic.

Nu este deloc timp, comisia a dorit să dea un impuls jucătoarelor, să schimbe ceva, pentru că se pot schimba puține într-un timp atât de scurt”, a spus Alexandru Dedu, președintele Federației Române de Handbal.

ADVERTISEMENT

Vine și Per Johansson?

Din informațiile FANATIK, alături de Adi Vasile la echipa națională de handbal ar putea să vină și Per Johansson, antrenorul lui Rostov. Rămâne de văzut dacă duo-ul Vasile-Johansson, care a condus naționala Muntenegrului în ultimii 3 ani, se va reuni și la naționala României.

Turneul preolimpic este primul mare obiectiv al noului selecţioner. România va juca în luna martie pentru calificarea la JO împotriva Norvegiei, Kazahstanului şi a naţionalei din Muntenegru. Se califică primele două.

ADVERTISEMENT