Alexandru Dedu, vești proaste despre revenirea la sistemul clasic din campionat: “E greu să ne gândim”. Exclusiv

EXCLUSIV FANATIK
Marian Popovici    Bogdan Ciutacu   
în Handbal
21/10/2020, 22:27
Alexandru Dedu, vești proaste despre revenirea la sistemul clasic din campionat: “E greu să ne gândim”. Exclusiv EXCLUSIV FANATIK
Alexandru Dedu, vești proaste despre revenirea la sistemul clasic din campionat: "E greu să ne gândim". Sursa: sportpictures.ro

Alexandru Dedu a vorbit în exclusivitate pentru FANATIK, despre problemele pe care le întâmpină handbalul românesc în vreme de pandemie, etapa a zecea fiind în pericol din cauza restricțiilor luate de autoritățile locale. 

Președintele Federației Române de Handbal a declarat că etapa a 10-a din campionatul masculin se va ține, asta după ce desfășurarea Ligii Zimbrilor a fost pusă la îndoială în ultimele zile din cauza creșterii numărului de cazuri.

La Sfântul Gheorghe, acolo unde se va defășura etapa a 10-a din Liga Zimbrilor, este cod roșu, după ce județul Covasna a depășit pragul de trei infectări la mia de locuitori, însă FRH anunță că meciurile să se vor disputa așa cum au fost programate.

Alexandru Dedu: ,,Se ține etapa a 10-a de la Sfântul Gheorghe, așa cum a fost programată”

Președintele Federației Române de Handbal, Alexandru Dedu, a lămurit această problemă sensibilă și a asigurat toate cluburile și pe toți iubitorii handbalului, că etapa de campionat se va desfășura în condiții normale, dar cu toate măsurile de siguranță: “Se ține etapa a 10-a de la Sfântul Gheorghe, așa cum a fost ea programată. Meciurile încep de vineri, joi seara este ședința tehnică.

,,La nivel de băieți suntem în program, ne dorim să avem o rezoluție sportivă a acestui sezon competițional. Ne dorim mult să închidem sezonul competițional și asta o vom face. 

Alexandru Dedu: ,, Este greu să ne gândim la desfășurarea meciurilor în sistem clasic, tur-retur”

Fostul mare handbalist a explicat că FRH nu susține un sistem clasic cu meciuri tur-retur, datorită riscurilor ridicate: ,,Este greu să ne gândim la desfășurarea meciurilor tur-retur, în sistem clasic, în acest moment în care avem un număr mare de infectări. 

Acestea sunt decizii care vin după ordinele unor miniștri. Turneul feminin se va desfășura la Sf. Gheorghe pentru că ni se oferă condiții foarte bine”, a mai explicat Dedu.

Federația a luat deciza ca turneul feminin să se desfășoare tot la Sfântul Gheorghe, unul dintre motive fiind faptul că orașul se află în centrul țării, iar deplasările echipelor vor fi scurtate: ,,Fiind centrul țării sunt distanțe mici pentru toți participanții. Sau cel puțin există o echidistanță în abordare“, a spus Dedu pentru FANATIK.

 

Închide ×