Sport

Joacă în Franța, iar antrenorul l-a numit ”monstru”: ”Vreau să fiu primul român care câștigă Balonul de Aur”

Un fotbalist de numai 23 de ani a oferit declarația săptămânii anunțând că vrea să devină primul român care câștigă Balonul de Aur. Nu este un nume străin iubitorilor de fotbal, deși joacă în liga a doua a Franței.
06.02.2022 | 13:35
Joaca in Franta iar antrenorul la numit monstru Vreau sa fiu primul roman care castiga Balonul de Aur
Alexandru Dobre are 23 de ani și un vis îndrăzneț. Vrea să fie primul român care câștigă Balonul de Aur. Sursa foto: francebleu.fr
ADVERTISEMENT

Crescut de Steaua, format în Anglia, ajuns în liga a doua din Franța, un atacant român de 23 de ani și-a propus să câștige Balonul de Aur.

Alexandru Dobre a visat să joace alături de Messi, la Barcelona. Nu a reușit, dar vrea în continuare să calce pe urmele starului argentinian.

ADVERTISEMENT

Alexandru Dobre: ”Poate oamenii vor spune că sunt nebun, dar cred în visul meu”

Povestea lui Alexandru Dobre este până la un punct asemănătoare cu a multor puși din România care s-au apucat de fotbal pentru a deveni celebri. A început fotbalul la Steaua, iar în urmă cu 13 ani a dat probe de joc la celebra academie a Barcelonei.

A fost admis și a primit tricoul cu numărul 10 al idolului lui, Lionel Messi. Roș-albaștrii i-au curmat visul de a semna cu Barca. A urmat o nouă încercare, în 2011, de data aceasta la Espanyol, unde a stat o jumătate de an, până când familia lui a rămas fără bani.

ADVERTISEMENT

Cinci ani mai târziu ajungea în Anglia, la Bornemouth. Avea doar 18 ani și o mare ambiție – să demonstreze că are stofă de fotbalist. A fost mai mereu împrumutat la echipe din eșaloanele inferioare (Bury, Rochdale, Yeovil Town și Wigan). Nu a debutat în Premier League, deși era extrem de apreciat.

În vara anului 2020 a decis să facă un pas înainte și a semnat cu Dijon. A bifat 22 de apariții în tricoul francezilor (doar 4 ca titular) și nu și-a putut ajuta echipa să evite retrogradarea. În acest sezon, însă, e om de bază în echipa lui Patrice Garande.

ADVERTISEMENT

Într-un interviu acordat platformei BeIN Sports, internaționalul U23 și-a descărcat sufletul și a anunțat că vrea să devină primul fotbalist român care va câștiga Balonul de Aur.

”Da, vreau să devin primul român care câștigă Balonul de Aur! Acesta este cel mai mare vis al meu. Poate că oamenii vor râde, poate că vor spune că sunt nebun, dar dacă crezi în visul tău și îl vizualizezi suficient de mult, poate cândva îl vei atinge”, a spus Alex Dobre, pentru sursa citată.

ADVERTISEMENT

”Nu vreau să fiu un jucător oarecare”

Alexandru Dobre a mărturisit că alături de familie și-a calculat bine pașii pe care îi are de făcut ca să devină fotbalist”. Nu vrea să fie un jucător de pluton și știe că pentru a-și împlini visul, să câștige Balonul de Aur, trebuie să-și depășească condiția.

”Când m-am dus la fotbal am zis că nu vreau să fiu un jucător oarecare. Fie voi fi cel mai bun, în primii cinci din lume, fie voi face altceva”, a povestit atacantul, pentru BeIN Sports.

Experiența din Anglia, deși pentru mulți tineri jucători ar fi însemnat un eșec, pentru Alex Dobre a fost una benefică. Și-ar fi dorit să română în cel mai puternic campionat al lumii, dar a înțeles la timp că pentru a se dezvolta are nevoie de o echipă în care să demonstreze de ce este capabil.

Este atât de implicat în ceea ce face, încât antrenorul de la Dijon l-a numit ”monstru” și i-a transmis că are nevoie și de odihnă pentru a deveni un fotbalist cu adevărat important.

”Nu a fost un eșec în Anglia. Acolo, orice jucător are nevoie să meargă în liga a patra, a treia, a doua și abia apoi în Premier League. Nu am prins minute în Premier League, dar la 19 ani eram pe bancă împotriva lui Brighton, West Ham sau Liverpool.

Cred că acum e începutul carierei mele (la Dijon – n.r.). Acum am parte de minute și pot arăta ce pot. După un prim sezon de acomodare, noul antrenor a văzut cât de mult mă implic, așa că mi-a oferit o șansă. Este o obsesie (pregătirea fizică și tactică – n.r.).

Eu vreau să fac asta, iar clubul îmi spune: ’Alex, trebuie să te odihnești’. Știu că sunt nebun când fac asta, dar vreau să mă îmbunătățesc în fiecare zi, măcar cu 1%. Vreau s-o iau pas cu pas și vom vedea ce va fi”, a concluzionat Alexandru Dobre.

ADVERTISEMENT