Fotbal international

Oficial: Alexandru Dobre s-a transferat în Ligue 1! Mutarea s-a făcut pentru 1 milion de euro

12.08.2020 | 16:23
Oficial Alexandru Dobre sa transferat in Ligue 1 Mutarea sa facut pentru 1 milion de euro
ADVERTISEMENT

Internaționalul român de tineret Alexandru Dobre va fi transferat de un club din Ligue 1 din sezonul viitor, el urmând să părăsească gruparea engleză Bournemouth.

În vârstă de 21 de ani, Dobre va fi al doilea jucător român în campionatul Franței și se va duela cu portarul naționlei de seniori a României, Ciprian Tătărușanu, care este legitimat la Olympique Lyon.

ADVERTISEMENT

Alex Dobre a fost achiziționat de Bournemouth în 2016 de la FC Viitorul, și a mai jucat sub formă de împrumut la Bury, Rochdale, Yeovil Town și Wigan Athletic.

UPDATE 12 august, ora 16:04 / Transferul internaționalului român de tineret Alexandru Dobre la Dijon s-a perfectat astăzi, jucătorul semnând un contract pe patru ani cu echipa ce activează în Ligue 1.

ADVERTISEMENT

Pentru a sublinia faptul că Alexandru Dobre este primul român care va juca la Dijon, clubul francez a postat un filmuleț în care apare harta țării noastre și mesajul „Ziua de 12 august 2020 va râmâne în istorie”.

„Dijon este un club care le dă șanse tinerilor să progreseze. Le mulțumesc celor din conducere pentru că m-au urmărit și pentru că mi-au arătat că mă doresc foarte mult. Va fi o șansă bună să arăt de ce sunt capabil. Sper ca fanii să aprecieze calitățile mele – viteza și tehnica – și să beneficiez de încredere și dragoste”, a declarat Alex Dobre, pentru site-ul oficial al echipei din Hexagon.

ADVERTISEMENT


ȘTIRE INIȚIALĂ 7 august, ora 20:50

Transfer în Ligue 1 pentru Alexandru Dobre

Conform publicației Daily Echo, internaționalul român de tineret Alexandru Dobre va fi transferat de la Bournemouth la formația Dijon, care a încheiat ultimul sezon din Ligue 1 pe locul 16, pentru aproximativ un milion de euro.

Mijlocașul ofensiv român a jucat un singur meci la echipa de seniori a celor de la Bournemouth, în victoria cu 4-0 din Cupa Angliei, în ianuarie, în fața formației Luton Town. În schimb, el a fost un marcator prolific pentru echipa U21 de ani a clubului.

ADVERTISEMENT

În ciuda faptului că a fost mai mereu lăudat de antrenorul formației de seniori, Eddie Howe, românul a decis în iarnă să plece sub formă de împrumut la Wigan Athletic. Nici aici nu a prins un loc de titular, jucând un singur meci, în ciuda faptului că echipa a retrogradat în liga a treia.

”Este un jucător care se motivează singur și aceștia sunt sportivii care, invariabl, ajung în top. Sunt foarte mulțumit. Este o persoană unică, un fotbalist unic. A ajuns departe și s-a dezvoltat enorm. Acesta este doar un mic pas pentru el, însa sper că nu îl va uita niciodată”, spunea Howe.

Nemulțumit de statutul pe care îl are în Anglia, Alexandru Dobre și-a dat acordul să meargă la Dijon. El speră ca va prinde un loc de titular la formația din Ligue 1, astfel încât să fie convocat în continuare de selecționerul Adrian Mutu la naționala de tineret.

Dobre s-a plimbat cam prin toată Europa, dând și luând probe la mai multe cluburi de renume, precum Espanyol, Saint-Etienne sau Benfica. Cel mai mare regret pentru el este însă legat de Barcelona. Mijlocașul a povestit cum Steaua i-a distrus visul de a îmbrăca tricoul blaugrana.

ADVERTISEMENT