Fotbal intern

Alexandru Greab, propus la FCSB pentru sezonul următor! Portarul e fan al roș-albaștrilor. Exclusiv

15.06.2020 | 22:22
Alexandru Greab propus la FCSB pentru sezonul urmator Portarul e fan al rosalbastrilor Exclusiv
Alexandru Greab, propus la FCSB. Portarul este liber de contract. © FOTO Razvan Pasarica/SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT

Alexandru Greab, portar ultima oară la divizionara secundă Concordia Chiajna, a fost propus la FCSB pentru sezonul următor.

FANATIK a aflat că goalkeeper-ul de 28 de ani ar putea fi o variantă pentru roș-albaștri în cazul în care nu se va putea aduce un alt portar cu experiență, principalul vizat fiind Florin Niță.

ADVERTISEMENT

Deși Gigi Becali spune că va da credit tinerilor inclusiv între buturi, urmând să vină și Târnovanu de la Poli Iași, Greab ar putea avea șansa lui. Urmează ca oamenii de la FCSB să se pronunțe vizavi de aducerea acestuia.

Alexandru Greab a devenit noua variantă a FCSB. Antrenorul cu portarii, Marius Popa i-a făcut lobby!

FCSB are în acest moment doar portari tineri, Andrei Vlad fiind titularul după ce Bălgrădean e „caz închis”. Rezerva lui Vlad în meciul de la Cluj a fost un tânăr adus de la Academie, Răzvan Udrea.

ADVERTISEMENT

În afara celor doi, la echipa lui Gigi Becali mai este acum și Toma Niga, după ce lui Ducan i s-a prelungit împrumutul la FC Argeș. Din toamnă va veni și Ștefan Târnovanu, cumpărat de la Iași încă de anul trecut, dar lăsat să termine campionatul la Poli.

Cei din staff i-au transmis patronului că este nevoie, totuși, de un portar cu experiență. Nu s-a ajuns încă la niciun acord financiar pentru repatrierea lui Florin Niță, dar între timp a apărut o nouă variantă.

ADVERTISEMENT

Este vorba despre Alexandru Greab, 28 de ani, 1,98 metri, care le-a fost propus roș-albaștrilor pentru sezonul următor. Din informațiile FANATIK, antrenorii cu portarii de la FCSB, Marius Popa, i-a făcut lobby lui Greab. Urmează să pronunțe și Bogdan Vintilă, și el un fost portar, apoi să se ia o decizie în privința unei eventuale mutări.

Greab e fan al roș-albaștrilor și e liber de contract după despărțirea de Concordia

Iar varianta, dacă s-ar concretiza, nu l-ar costa niciun ban pe Gigi Becali. Greab, ultima oară la Concordia Chiajna, tocmai s-a despărțit de formația ilfoveană.

ADVERTISEMENT

Am ajuns la o înțelegere pe cale amiabilă și am încheiat relațiile contractuale cu Concordia Chiajna. Am înțeles și eu situația clubului, pentru că era greu să plătească unele salarii în această perioadă. Eu venisem cu inima deschisă aici și aveam mari speranțe. Le mulțumesc celor de la Concordia și le doresc succes, dar în acest moment simt că pot mai mult și că mai am un cuvânt de spus și în Liga 1” – Alexandru Greab pentru ProSport

Goalkeeper-ul și-ar dori să revină în Liga 1 și are un atu deloc de neglijat în cazul unui transfer la FCSB. Alexandru Greab, originar din Bistrița, este cunoscut ca un fan al roș-albaștrilor de foarte mult timp.

Ar urma traseul lui Florin Niță, venit tot de la Chiajna și care și-ar dori acum să revină la FCSB

Alexandru Greab a împlinit recent 28 de ani, pe 26 mai, dar nu s-a afirmat până la această vârstă. A jucat un singur sezon la Gloria Bistrița, apoi, în 2012, semnat cu Gaz Metan Mediaș, unde a rămas 6 ani.

Mai mult rezervă la formația ardeleană, Greab a acceptat acum două sezoane să vină la Chiajna, dar a retrogradat după doar un an. În acest sezon a ajuns cu Chiajna aproape de retrogradarea în liga a treia, dar a fost salvat și el, și clubul, de pandemia care a suspendat aproape toată Liga secundă, de unde nu mai retrogradează nimeni.

Este interesant că, tot de la Chiajna, FCSB a reușit, în 2013, să-și aducă un portar care a făcut carieră la echipa lui Becali. Este vorba despre Florin Niță, care avea atunci 26 de ani. Acum FCSB încearcă să-l convingă pe Niță să lase ultimul an de contract cu Sparta Praga și să revină acasă.

  • 200.000 de euro este cota actuală a lui Alexandru Greab, vârful fiind în vara lui 2017, când ajunsese la 400.000 de euro
  • 16 meciuri a apărat Greab la Chiajna în ultimul sezon, încasând 22 de goluri și având doar 4 „clean-sheet-uri”

  • (P) Cota BETANO pentru FCSB – Gaz Metan: 1,59 este cota pentru „1 solist”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT