Fotbal intern

Alexandru Ioniță 1, primul transfer al iernii pentru Rapid. Atacantul revine în Giulești după 6 ani

31.12.2020 | 17:05
Alexandru Ionita 1 primul transfer al iernii pentru Rapid Atacantul revine in Giulesti dupa 6 ani
Atacantul Alexandru Ioniță 1, rămas liber de contract după despărțirea de UTA Arad, este primul transfer al iernii pentru Rapid București, formație care încearcă să promoveze în Liga 1. Sursă foto: Sport Pictures
ADVERTISEMENT

Atacantul Alexandru Ioniță 1, rămas liber de contract după despărțirea de UTA Arad, este primul transfer al iernii pentru Rapid București, formație care încearcă să promoveze în Casa Pariurilor Liga 1.

Jucătorul în vârstă de 31 de ani este un produs al Giuleștiului și a jucat ultima dată în tricoul vișiniu în sezonul 2012-2013, după un transfer nereușit la FC Koln.

ADVERTISEMENT

Cunoscut ca Ioniță 1, pentru a nu fi confundat cu mijlocașul Alex Ioniță 2 de la Astra Giurgiu, este cotat în acest moment la 150.000 de euro, momentul său de vârf fiind în 2010 când George Copos l-a vândut la FC Koln pentru 2,5 milioane de euro.

Rapid l-a transferat pe Alexandru Ioniță 1

Conform digisport.ro, Alexandru Ioniță 1 a răspuns afirmativ la propunerea de transfer a Rapidului, deși pe masă avea și o ofertă mai bună din punct de vedere financiar de la Petrolul Ploiești.

ADVERTISEMENT

După ce a fost cedat de Rapid la FC Koln, pentru atacant a urmat o revenire în Giulești, iar apoi a mai jucat pentru formațiile Orduspor, AEL Limassol, FC Voluntari, Farul Constanța, ASA Târgu Mureș, Aris Limassol, Sportul Snagov, iar din vara lui 2019 a fost la UTA Arad.

Rapid București a încheiat turul din Liga 2 pe locul trei, cu 26 de puncte, la egalitate cu Viitorul Pandurii Târgu Jiu şi cu patru puncte mai puţine decât liderul FC U Craiova.

ADVERTISEMENT

Primele şase echipe vor participa la play-off şi vor promova direct locurile 1 şi 2, iar 3 şi 4 vor disputa baraje cu formaţiile clasate pe locurile 13 şi 14 în Liga 1.

Următorul meci din eșalonul secund al giuleștenilor  se va disputa pe 20 februarie. Atunci Rapid o va întâlni pe Ripensia Timișoara, în prima etapă a părții secunde a sezonului regulat.

ADVERTISEMENT

Rapidiștii așteaptă încheierea lucrărilor la noul stadion din Giulești și speră să-l inaugureze în luna august a anului viitor cu un meci amical împotriva formației maghiare Ferencvaros Budapesta.

ADVERTISEMENT