Fotbal intern

CFR a crescut oferta pentru Ioniţă! De ce Astra încă nu acceptă

CFR Cluj chiar e disperată să-l transfere pe Alexandru Ioniţă. Ce ofertă de ultimă oră a făcut echipa lui Dan Petrescu.
28.12.2017 | 13:32
CFR a crescut oferta pentru Ionita De ce Astra inca nu accepta
ADVERTISEMENT

Alexandru Ioniţă pare să fie principala ţintă a celor de la CFR Cluj pentru această perioadă de iarnă. Negocierile au demarat deja, însă primele discuţii nu au fost pe placul patronului Ioan Niculae. Iniţial, oferta, anunţată în exclusivitate de FANATIK.RO, era doar de un schimb de jucători (TOATE DETALIILE AICI). Astfel, formaţia antrenată de Dan Petrescu propusese ca la Astra să meargă Dan Nistor şi Bryan Nouvier, însă giurgiuvenii nu au fost de acord. 

Concret, Ioan Neculaie are nevoie de bani cash în acest moment, iar tocmai de aceea un simplu schimb de jucători, chiar dacă ar fi acoperit nevoile echipei, nu i-a surâs. Patronul vrea neapărat un milion de euro, lucru pe care i l-a transmis şi lui Marius Şumudică atunci când tehnicianul i-a pus pe başkanii de la Kayserispor să îl cumpere în iarnă pe unul din fotbaliştii săi preferaţi. 

ADVERTISEMENT

Alexandru Ioniţă pleacă sigur pentru 700.000 de euro, plus jucători

Momentan, oferta celor de la CFR Cluj a crescut, iar din informaţiile FANATIK.RO aceasta sună excelent: Dan Nistor şi Bryan Nouvier, plus 500.000 de euro. Pare de nerefuzat însă patronul Astrei nu e sută la sută decis să îi dea drumul. Tocmai milionul acela de euro îl vizează Niculae, însă e greu de crezut că îl va obţine de la CFR. Clujenii vor să scape de Nistor, jucător de care Petrescu ar putea să se lipsească, mai ales că are un salariu destul de mare în Gruia, iar venirea lui Ioniţă l-ar trimite şi pe francez în afara lotului, iar CFR ar urma să-i plătească salariul degeaba. 

Oferta pe care Niculae ar fi dispus să o accepte ar fi de 700.000 şi cei doi jucători, şi asta, în viziunea patronului, ar fi o cedare din partea lui!  Ideea e că acesta nu vrea să mai crească fondul salarial de la Astra, care a fost redus la mai puţin de jumătate faţă de sezonul precedent, iar aducerea lui Nistor şi Nouvier ar însema un efort financiar pe această parte. 

ADVERTISEMENT

Ioniţă de-abia aşteaptă. Ce contract va avea

În ceea ce-l priveşte pe jucător, lucrurile sunt clare: Alex Ioniţă a discutat deja cu oficialii de la Cluj şi e de acord cu salariul pe care aceştia i l-au propus. Acesta este unul care va creşte gradual în cei cinci ani de contrat cu echipa din Gruia şi este substanţial mărit faţă de ceea ce câştiga la Astra (TOATE DETALIILE AICI). În plus, Ioniţă a discutat deja şi cu Dan Petrescu, antrenorul explicându-i că se va baza pe el din partea a doua campionatului. 

E greu de crezut însă că patronul Astrei nu se va înţelege în cele din urmă cu formaţia clujeană, mai ales că oferta este una care sună excelent pentru clubul său. În plus, dacă Nouvier va confirma sub comanda lui Edi Iordănescu, ar putea obţine o sumă de bani şi din o eventuală plecare a acestuia, mai ales că francezul are doar 22 de ani şi e deja un nume cunoscut în Liga 1 Betano. 

ADVERTISEMENT

“Nu ştim dacă dăm lovitura cu Ioniţă, să vedem, vom încerca să avem o discuţie cu cei de la clubul Astra. E un jucător interesant, dar, v-am spus, încă nu s-a avansat nimic”

Bogdan Mara, manager sportiv CFR

 

1.200.000 de euro este cota de piaţă a lui Ioniţă conform transfermarkt.de

10 goluri şi 4 pase decisive a reuşit Ioniţă în acest sezon din Liga 1 Betano