Carousel hot news

“Pînă şi turcii sînt convinşi că noi vom cîştiga”

Alexandru Ioniţă, fostul atacant al Rapidului care s-a transferat în această vară la Orduspor (liga a doua din Turcia), speră ca România să-şi asigure, după partida cu turcii, locul la...
08.09.2013 | 18:06
Alexandru Ionita.

Alexandru Ioniţă, fostul atacant al Rapidului care s-a transferat în această vară la Orduspor (liga a doua din Turcia), speră ca România să-şi asigure, după partida cu turcii, locul la barajul care poate duce la Campionatul Mondial din Brazilia, din 2014. Aflat pe o pantă ascendentă după perioada mai puţin fastă din Giuleşti, Ioniţă a relatat pentru FANATIK trăirile turcilor în preajma meciului cu România, decisiv pentru ei în vederea obţinerii locului secund din grupa D.

Rapidul se chinuie în eşalonul secund, iar problemele continuă şi acum, după mult timp de la placerea ta. Cum se simte Alexandru Ioniţă în Turcia?

Sînt bine, sănătos, m-am acomodat foarte bine, chiar ieri am marcat. Am întâlnit un colectiv nemaipomenit, care m-a ajutat să mă adaptez repede. Cît despre Rapid, ca suporter al clubului, nu pot să spun decît că îmi pare sincer rău de situaţie. Sper ca cineva să ajute echipa şi să revină acolo unde îi e locul.

Te-ai obişnuit cu fanatismul turcilor?

Da, este încîntător să vezi cum se manifestă. Fanii turci sînt cei mai “nebuni frumoşi” din cîţi am văzut prin ţările străine. Nu contează cu cine joacă, ce miză au, ei trăiesc la intensitate maximă.

În fanatismul şi pasiunea lor, se văd favoriţi în partida cu noi?

Suporterii asta cred, sunt optimişti, însă specialiştii, oamenii de fotbal, sunt ferm convinşi că vom cîştiga. Toată lumea de la echipă spune că suntem favoriţi şi că pornim detaşat cu prima şansă.

“Arda Turan e numărul 1”

Au reuşit scorul grupei ruda aceasta, 4-0 cu Andorra.

Trebuie să fim atenţi pentru că turcii joacă bine, dacă era 15-0 în meciul de vineri nimeni nu avea nimic de obiectat! Atât de multe ocazii şi-au creat! Ardan Turan e numărul unu al lor, o să fie un meci foarte greu. Dar sper să cîştigăm, indiferent cu ce scor.

Care au fost reacţiile turcilor la victoria noastră cu Unagria?

Turcia-Andorra şi România – Ungaria le-am văzut împreună cu întreg staff-ul, dar nu mă aşteptam să se bucure pentru victoria noastră. În privinşa lor, chiar dacă jucau cu Andorra, o echipă slab cotată, ei se bucurau ca şi cum ar fi întîlnit un adversar redutabil.

 

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria CAROUSEL HOT NEWS
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 859. 32 pagini + cartea „Dictatura gastronomică”
A apărut noua revistă Taifasuri