Fotbal international

Alexandru Mățan, primul interviu după transferul în MLS: ”Se zbârleşte pielea pe mine când mă gândesc”. Video

11.03.2021 | 19:22
Alexandru Matan primul interviu dupa transferul in MLS Se zbarleste pielea pe mine cand ma gandesc Video
ADVERTISEMENT

Mijlocașul Alexandru Mățan, recent transferat de Columbus Crew de la FC Viitorul, a oferit primul interviu din postura de jucător al campioanei din MLS și a anunțat ce așteptări are.

FANATIK a anunțat în exclusivitate numele formației cu care negocia Gică Hagi mutarea internaționalului de tineret.

ADVERTISEMENT

Jucătorul în vârstă de 21 de ani a mai fost dorit și de EDi Iordănescu la CFR Cluj, dar oficialii clubului constănțean au ales varianta Statele Unite.

Transferat în MLS, Alexandru Mățan se gândește la Viitorul

”Au fost 11, aproape 12 ani petrecuţi la Academia Hagi. Cred că în acest timp am petrecut mai mult timp cu oamenii de aici decât cu familia mea. E un club care înseamnă foarte mult pentru mine. Mi se zbârleşte pielea pe mine când mă gândesc că o să părăsesc după atâta vreme clubul la care m-am format”, a declarat Alexandru Mățan după transferul în MLS.

ADVERTISEMENT

”Dar asta este, trebuie să mergem înainte. Vreau însă să le mulţumesc tuturor celor care au avut încredere în mine, chiar şi în momentele mai puţin bune. Le urez multă baftă de acum înainte şi sper ca echipa să îşi atingă obiectivele”, a mai spus jucătorul într-un interviu pentru canalul de YouTube al clubului FC Viitorul.

Mățan visează deja la revenirea în Europa

”Campionatul Statelor Unite este unul în plină dezvoltare, care creşte de la an la an. Faptul că voi juca în campionatul Americii este un lucru foarte bun. Este un campionat care poate să mă propulseze într-un campionat tare din Europa. De când m-am apucat de fotbal mi-am dorit să ajung să joc într-un campionat de afară.

ADVERTISEMENT

Aceasta a fost şi cea mai completă ofertă. Am fost contactat şi eu. M-am simţit dorit de ei. În plus, este vorba despre campioana MLS şi pentru mine reprezintă un pas înainte. Vreau să mă duc acolo şi să mă integrez cât mai repede în echipă, să joc meci de meci”, a continuat Alexandru Mățan.

Adio naționala U21?

Fotbalistul știe că va fi mai dificil să fie chemat la echipa națională de tineret a României, dar speră ca selecționerul Adrian Mutu să se bazeze pe el la Euro 2021: ”E posibil să fie dificil să fiu convocat. Dar va fi decizia selecţionerului dacă se va baza sau nu pe mine de acum încolo.

ADVERTISEMENT

Eu pot să spun însă că voi da 100% mereu pentru naţionala României. Noi ne dorim să fim realişti şi să încercăm să ieşim din grupă la turneul final. Iar apoi vom da totul ca să reuşim o surpriză frumoasă”.

ADVERTISEMENT