Fotbal intern

Alexandru Mateiu cere ca numărul 8 să fie retras de la Craiova în memoria lui Balaci: “Aşa aş vrea”

22.10.2018 | 08:42
Alexandru Mateiu cere ca numarul 8 sa fie retras de la Craiova in memoria lui Balaci Asa as vrea

Ilie Balaci a murit pe 21 octombrie 2018, la vârsta de 62 de ani, după ce a făcut infarct. Fostul mare fotbalist al oltenilor a încetat din viaţă în dimineaţa zilei în care Universitatea Craiova avea meci mare cu FCSB şi 30.000 de oameni cumpăraseră bilete pe Stadionul “Ion Oblemenco”. Chiar şi Balaci venise la Craiova în urmă cu câteva zile şi avea de gând să revină la Bucureşti după duelul cu “roş-albaştrii”. În ziua în care Balaci a devenit “Îngerul Blond”, Universitatea Craiova a spart blestemul şi a bătut pe FCSB după 16 ani de secetă, iar Alexandru Mateiu a cerut la final ca numărul 8 să fie retras de la echipă.

Jucătorul celor de la Craiova a vorbit la finalul victoriei cu FCSB, care i-a fost dedicată lui Ilie Balaci din partea tuturor, de la antrenor la jucători şi apoi la suporteri. Elevul lui Devis Mangia a spus că ar fi un gest frumos prin care “Prinţul Deşertului” ar fi omagiat dacă numărul 8 nu ar mai fi purtat niciodată pe tricourile Universităţii.

În memoria lui Ilie Balaci! Mateiu vrea ca numărul 8 să fie retras

“Aş vrea ca numărul 8 să fie retras de la Craiova”, a spus Alexandru Mateiu la finalul partidei cu FCSB. Curios este că în acest moment cel care poartă numărul 8 pe tricou este chiar Mateiu, jucător care cere retragerea tricourilor cu numărul lui Ilie Balaci.

Filipe Teixeira şi Alexandru Mateiu în meciul de fotbal dintre Universitatea Craiova şi FCSB, din cadrul Ligii 1 Betano, desfăşurat pe Stadionul Ion Oblemenco din Craiova, duminică 21 octombrie 2018.
Filipe Teixeira şi Alexandru Mateiu în meciul de fotbal dintre Universitatea Craiova şi FCSB, din cadrul Ligii 1 Betano

Alexandru Mateiu anunţase ce a discutat cu Ilie Balaci chiar cu două zile înainte de tragedie, când “Minunea Blondă” a fost invitat la o petrecere a celor de la Universitatea Craiova: “Acum două zile am avut onoarea să fac poză cu marele Ilie Balaci şi chiar mi-a dat sfaturi importante pentru meciul din seara asta (n.r. – Universitatea Craiova – FCSB)! Odihneşte-te în pace minunea noastră blondă! Nu te vom uita niciodată!”, a scris Alexandru Mateiu pe pagina sa de Facebook.