Fotbal intern

Alexandru Mateiu, nerăbdător să revină pe teren: ”Au trecut doar 5 zile și deja mi-e foarte dor de terenul de fotbal”

19.03.2020 | 19:06
Alexandru Mateiu nerabdator sa revina pe teren Au trecut doar 5 zile si deja mie foarte dor de terenul de fotbal
ADVERTISEMENT

Coronavirus a pus lacătul pe Liga 1, campionat care nu se va relua prea curând. Oficialii fotbalului intern au anunțat data de 16 mai ca una probabilă pentru revenirea întrecerii interne, însă epidemia de Covid-19 poate da peste cap lucrurile. Între timp, jucătorii din campionatul intern petrec timpul în casă și numără zilele până la revenirea în iarbă.

Alexandru Mateiu abia așteaptă să revină pe teren: ”Au trecut doar 5 zile și deja mi-e foarte dor de terenul de fotbal”

Unul dintre jucătorii din campionatul românesc pentru care această perioadă este una extrem de dificilă este mijlocașul Universității Craiova, Alexandru Mateiu.

ADVERTISEMENT

Unul dintre oamenii de bază din linia mediană a oltenilor lui Corneliu Papură, Mateiu recunoaște că e foarte greu fără fotbal și cele cinci zile de la întreruperea sezonului i se par deja o perioadă foarte lungă.

”N-am stat niciodată atât de mult în casă. Și nici acasă, la Brașov, nu am mai stat atât de mult în ultimii ani, ținând cont că întreruperea asta e departe de a se încheia. În ultima perioadă veneam foarte rar la Brașov, stăteam mai mult la Craiova.

ADVERTISEMENT

E foarte greu, pentru că nu pot să mă antrenez. Mă plictisesc și mi-e foarte dor de teren, să alerg. M-am săturat deja și au trecut doar 5 zile.

Din păcate stau la apartament și nu mi-am cumpărat nimic, nicio bandă de alergare sau altceva. Când o să-mi cumpăr casă, cu siguranță o să-mi organizez un loc special pentru așa ceva”, a spus Mateiu pentru Gds,

ADVERTISEMENT

Mateiu, îngrijorat de situația internațională cu pandemia de coronavirus

Numărul bolnavilor de coronavirus și al persoanelor decedate crește de la o zi la alta în lume și în Europa.

Alexandru Mateiu nu este impasibil la această situație critică și spune că și el este îngrijorat de evoluția dramatică a lucrurilor.

ADVERTISEMENT

”Normal că sunt îngrijorat! Privesc la știri ce se întâmplă în Italia, Spania, crește numărul contaminaților și la noi, deci nu e de glumă. Sper să se încheie chinul ăsta cât mai repede. 

Din ce știu eu au plecat mai mulți acasă (n.r. jucătorii străini de la Craiova). Toți sunt îngrijorați, acasă, dar nu avem ce să facem. Sper să ne revedem sănătoși cu toții și să începem în forță.”

Mateiu, optimist că Universitatea se va recupera repede după pauză

Pentru majoritatea fotbaliștilor, pauza cauzată de coronavirus este una grea, iar recuperarea va pune probleme jucătorilor și echipelor angrenate în lupta pentru titlu.

Din punctul de vedere al lui Alex Mateiu, condițiile bune de la Craiova îl vor ajuta pe el și pe colegii săi să treacă mult mai bine peste perioada de inactivitate și să lupte pentru titlu.

”Am mare încredere că putem câștiga campionatul. Ne despart doar 4 puncte de primul loc. Având cele mai bune condiții ar trebui să ne revenim mult mai repede decât celelalte echipe după pauza asta forțată.

Aici s-ar putea face diferența. Ar trebui să fim cea mai în formă echipă. Suntem cea mai bună echipă și trebuie să demonstrăm asta”, a mai spus Mateiu pentru sursa citată.

ADVERTISEMENT