Fotbal intern

Alexandru Mateiu, titular pentru U Craiova după cinci luni! Ultimul meci a fost de tristă amintire

18.01.2021 | 19:35
Alexandru Mateiu titular pentru U Craiova dupa cinci luni Ultimul meci a fost de trista amintire
ADVERTISEMENT

Alexandru Mateiu este titular pentru Universitatea Craiova în meciul cu Astra Giurgiu. „Optarul” Științei se află în primul 11, deoarece Corneliu Papură a apelat de nevoie la el, deși între cei doi există o situație încordată. Ultima partidă cu Mateiu titular este de tristă amintire pentru Craiova.

FANATIK a anunțat în exclusivitate că Ovidiu Bic are coronavirus, la fel ca Vasile Constantin. Cei doi au devenit incerți pentru jocurile cu Sepsi și Astra. Vladimir Screciu este suspendat după cartonașul roșu din partida cu Sepsi.

ADVERTISEMENT

Oltenii au mare nevoie de puncte pentru a nu rămâne în urmă în lupta pentru titlu. Chiar dacă au condus clasamentul timp de mai multe etape, Craiova a coborât pe locul trei, sub FCSB și CFR Cluj. Nici jocul nu impresionează, dar Corneliu Papură, tehnicianul Științei, consideră că aceste critici sunt nejustificate.

Alexandru Mateiu, titular pentru Universitatea Craiova după cinci luni! Ultimul meci a fost de tristă amintire

După mult timp de așteptare, Alexandru Mateiu a primit o veste bună din partea staff-ului tehnic. Jucătorul de 31 de ani este titular în meciul cu Astra, din etapa cu numărul 17 din Liga 1. „Optarul” nu mai primise șansa să înceapă din primul minute de cinci luni, iar ultimul joc ca titular a fost de tristă amintire.

ADVERTISEMENT

Pe 27 august 2020, Universitatea Craiova juca în primul tur preliminar UEFA Europa League cu necunoscuții de la Locomotive Tbilisi. Pregătiți de Cristiano Bergodi, „juveții” au prestat un joc foarte slab și au fost eliminați prematur din preliminariile celei de-a doua competiții europene. A fost 2-1, iar Mateiu s-a aflat pe teren timp de 67 de minute, fiind schimbat cu tânărul Vladimir Screciu.

De atunci, veteranul din lotul Științei a jucat sporatic, fiind introdus sporadic de Cristiano Bergodi și, ulterior, de Corneliu Papură, fiind preferat Ovidiu Bic, fotbalist întors după împrumutul la Chindia Târgoviște. În Liga 1, singurul său meci ca titular a fost în prima etapă a fost în prima etapă, cu Sepsi. A jucat timp de 63 de minute.

ADVERTISEMENT

Mateiu profită de absențele din lot. Dacă Bic are coronavirus, Vladimir Screciu a primit cartonașul roșu în meciul cu Sepsi. Intrarea dură la Aganovic din minutul 81 a fost sancționată dur de Istvan Kovacs. Eliminarea a venit chiar cu o zi înainte de ziua sa de naștere. A fost suspendat două etape și amendat cu 3.000 de lei.

  • 198 de minute a jucat Alexandru Mateiu în acest sezon de Liga 1
  • 198 de apariții în tricoul alb-albastru are fotbalistul născut la Brașov
ADVERTISEMENT

„Totti al Craiovei” se află în conflict cu Papură! CFR Cluj ar vrea să-l aducă în Gruia

Alexandru Mateiu nu mai reprezintă de mult prima opțiune în alegerea echipei, iar acest lucru l-a deranjat foarte mult. Chiar dacă a avut și evoluții mai puțin bune la începutul sezonului, fanii îl vor în continuare pe teren, fiind foarte apreciat. Mijlocașul se află la Universitatea Craiova din 2014 și este poreclit „Totti al Craiovei” de suporteri, cei care l-au cerut insistent în teren.

Întrebat de mai multe ori despre situația lui Mateiu, Corneliu Papură a declarat că are mulți jucători pe care se poate baza și de aceea jucătorul nu prinde echipa. FANATIK a aflat că fotbalistul a fost exclus din lot în meciul cu FCSB, după ce s-a enervat la aflarea veștii că Ovidiu Bic este din nou titular, chiar dacă prestațiile nu-l recomandau. De asemenea, Mateiu ar fi interesat și de un transfer la campioana CFR Cluj, acolo unde oficialii l-au dorit și în vară.

„Mateiu mi-a plăcut mereu. Nu ar trebui să lipsească din echipa de start. Era spiritul lor din zona centrală. Am văzut că Bergodi nu l-a mai folosit şi văd că acest trend continuă. Eu am crezut că s-a petrecut ceva între el şi Bergodi, dar se pare că nu e asta”, declara Bilașco la Telekomsport, în urmă cu ceva timp.


  • (P) Cota BETANO pentru Astra – U Craiova: 1,95 este cota pentru „2 solist”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT