Fotbal intern

Alexandru Mățel, primul transfer al lui Victor Pițurcă la U Craiova. Oltenii l-au dorit și pe Cristi Manea. EXCLUSIV

26.08.2019 | 11:42
Alexandru Matel primul transfer al lui Victor Piturca la U Craiova Oltenii lau dorit si pe Cristi Manea EXCLUSIV
Alexandru Mățel, primul transfer al lui Victor Pițurcă la U Craiova

Victor Pițurcă, noul manager general de la U Craiova, s-a pus deja pe treabă și caută soluții pentru a întări lotul. Pițurcă a bătut palma deja primul transfer, informație pe care FANATIK o dezvăluie în exclusivitate. 

Alexandru Mățel, primul transfer al lui Victor Pițurcă la U Craiova

Astfel, U Craiova e aproape de a parafa transferul fundașului dreapta Alexandru Mățel. Este unul dintre posturile deficitare de la Craiova, acolo unde în ultimele meciuri a evoluat Martic. Mățel semnase cu Hermannstadt sub promisiunea că nu va întâmpina opoziția sibienilor atunci când va primi o ofertă importantă, iar aceasta tocmai a venit din partea oltenilor. Astfel, fundașul trecut pe la Astra și Dinamo Zagreb are o clauză specială în contractul cu Hermannstadt, prin care sibienii acceptau să-l lase pe jucător să plece în cazul unei oferte bune.

  • 76 de meciuri a jucat Mățel la Dinamo Zagreb
  • 22 de partide a bifat fundașul dreapta la Hermannstadt
  • 17 jocuri a disputat Mățel pentru naționala României
  • 450.000 euro e cota de piață a jucătorului, conform transfermarkt

Interesant este că Mățel nu a fost prima opțiune a oltenilor. Pițurcă a vrut să-l aducă pe Cristi Manea, însă costurile transferului său, dar și ale salariului erau mult prea mari, astfel că managerul a fost nevoit să se reorienteze.

Victor Pițurcă, în concediu în Turcia alături de Giovanni Becali

Pițurcă se află în această perioadă în vacanță în Turcia, însă îl are aproape și pe Giovanni Becali, omul care deține o firmă importantă de impresariat și cu ajutorul căruia s-a realizat transferul lui Mățel. Pițurcă își dorește urgent și un fundaș central, Craiova având mari probleme în defensivă în ultimele luni.

Matel a evoluat pentru Dinamo Zagreb in grupele Ligii Campionilor
Matel a evoluat pentru Dinamo Zagreb in grupele Ligii Campionilor

Ajuns la 29 de ani, Mățel a fost integralist în toate cele șase partide jucate de Hermannstadt în acest sezon, formație pentru care a semnat în luna februarie. Mățel a evoluat în ultimii patru ani la Dinamo Zagreb, cel mai tare club din Croația, însă ultimii doi ani au fost de coșmar pentru fotbalist, care nu a mai prins deloc lotul și a fost nevoit să se antreneze prin parcuri. Exact în aceeași situație s-a aflat și la Astra, atunci când a refuzat semnarea prelungirii de contract pentru a se transfera liber la Dinamo Zagreb.