Fotbal intern

Alex Maxim, discurs emoţionant după Austria-România 2-3: “Vreau să-i mulțumesc lui Marius Șumudică pentru încrederea acordată!”

08.09.2020 | 00:42
Alex Maxim discurs emotionant dupa AustriaRomania 23 Vreau sai multumesc lui Marius Sumudica pentru increderea acordata
ADVERTISEMENT

România a reușit una dintre cele mai frumoase victorii din ultimii în fața celei mai bune echipe din grupă, Austria, iar Alexandru Maxim a fost autorul celui de-al treilea gol al României, după un lob excelent peste portar. La final, decarul naționalei a recunoscut că dezamăgirea a fost foarte mare după remiza cu Irlanda de Nord, scor 1-1.

România este liderul grupei, iar tricolorii lui Mirel Rădoi privesc cu mare încredere meciul de baraj pentru calificarea la Campionatul European cu Irlanda de Nord.

ADVERTISEMENT

Alexandru Maxim a fost unul dintre cei mai buni jucători ai României și poate fi decarul care îi lipsește echipei naționale: ,,Simt bucurie, clar. Toată lumea e încântată, e o consecință a muncii noastre, mă bucur că am reușit să câștigăm marcând trei goluri pe terenul Austriei, e un lucru foarte pozitiv”. 

Alex Maxim: “Mă bucur că ne-am revenit psihic după meciul cu Irlanda de Nord”

Maxim a vorbit despre mândria insuflată de Mirel Rădoi de a purta tricoul echipei naționale: ,,E o mândrie că îmbrac tricoul naționalei.

ADVERTISEMENT

Am ajutat echipa și din punct de vedere defensiv, știam că ei își doresc mingea, că joacă mult între linii, că au jucători de atac foarte buni, așa că am încercat să-mi fac treaba pe ambele faze”.

Fotbalistul naționalei este bucur că a reușit să treacă peste semi-eșecul cu Irlanda de Nord: ,,Mă bucur că ne-am revenit psihic după meciul cu Irlanda de Nord, când am fost egalați pe final.

ADVERTISEMENT

Toți ne-am dat seama că am pierdut două puncte pe care le meritam. Ne-am refăcut și în seara asta am făcut o partidă foarte bună din toate punctele de vedere”.

Alexandru Maxim: ,,Toate deciziile pe care le-am luat au fost pentru a echipa națională!”

Alexandru Maxim a spus lucrurilor pe nume și a mărturisit că s-a transferat în Turcia pentru a râmăne în vizorul echipei naționale: ,,Toate deciziile pe care le-am luat în ultima perioadă, inclusiv transferul meu la Gaziantep, au fost pentru a mă putea întoarce la națională, să am meciuri în picioare și să fiu la un turneu final.

ADVERTISEMENT

Dezamăgirea a fost mare în 2016, când nu am fost convocat, așa că îmi doresc din tot sufletul să particip la un turneu final”, a concluzionat internaționalul român.


  • (P) Cota EXCLUSIVĂ Fortuna: 3,95 este cota pentru ”peste 4,5 goluri marcate” la meciul Malta U21 – România U21. Vezi aici toate cotele

ADVERTISEMENT