ADVERTISEMENT
Fotbal international

Alexandru Maxim, încântat că a dat Germania pe Turcia: „Lucrurile nu erau deloc grozave acolo”

Autor: Cosmin Crăciun | 08.01.2021 | 18:31
Alexandru Maxim, încântat că a dat Germania pe Turcia: „Lucrurile nu erau deloc grozave acolo”
Alexandru Maxim, încântat că a dat Germania pe Turcia: „Lucrurile nu erau deloc grozave acolo”. Sursă foto: twitter

Alexandru Maxim s-a transferat la Gaziantep de la Mainz și se declară extrem de încântat de hotărârea pe care a luat-o în vara anului 2020. El susține că lucrurile s-au schimbat cu mult în bine pentru el.

ADVERTISEMENT

În august 2020, mijlocașul echipei naționale a hotărât să accepte oferta de a se transfera definitiv la Gaziantep, echipa lui Marius Șumudică, iar în actualul sezon este om de bază pentru turci.

Maxim a jucat 17 meciuri pentru Gaziantep, dintre care 15 în campionat, și a înscris de nouă ori. Mijlocașul ofensiv susține că noua sa echipă l-a ajutat să își revină și pe plan personal.

Alexandru Maxim, încântat că a dat Germania pe Turcia: „N-am mai lucrat cu români de când eram la Pandurii”

Ajuns la 30 de ani, mijlocașul născut în Piatra Neamț este departe de a-și fi spus ultimul cuvânt în fotbal și are toate șansele să fie convocat în continuare și la lotul național condus de selecționerul Mirel Rădoi.

ADVERTISEMENT

Alex Maxim nu a traversat o perioadă foarte bună la Mainz, iar după trei ani petrecuți la club și doar cinci goluri înscrise, a plecat mai întâi împrumut la Gaziantep în iarna lui 2020. După o jumătate de sezon bună, turcii au decis să încerce să îl cumpere definitiv.

Fostul fotbalist de la Pandurii Târgu Jiu sau Stuttgart se declară foarte mulțumit de alegerea pe care a făcut-o atunci când a decis să renunțe la a mai juca în Germania și să meargă la echipa lui Șumudică.

„S-a întâmplat totul foarte repede. Nu mă aşteptam, am primit un telefon şi a fost o decizie aşa pe moment. Aveam nevoie de o schimbare, lucrurile nu mergeu grozav. Nici personal, nici în echipă şi cred că a fost o schimbare benefică.

ADVERTISEMENT

Este pentru prima oară, după expeienţa din România de la Pandurii, când întâlnesc un staff din România, un antrenor român şi lucrul acesta m-a ajutat foarte mult, mi-a oferit încredere. Cred că a fost decizia cea mai bună pentru mine, pe care am luat-o”, a spus Maxim pentru Telekomsport.

Cota de piață a lui Alex Maxim este, în acest moment, de 2,60 milioane de euro, potrivit Transfermarkt. Conform site-ului de specialitate, mijlocașul este pe locul 15 în clasamentul celor mai scumpi fotbaliști români.

ADVERTISEMENT
  • 17 goluri în 131 de meciuri a reușit Maxim la Stuttgart;
  • 16 goluri în doar 32 de partide a adunat fotbalistul la Gaziantep;
  • La echipa națională, Maxim a înscris 6 goluri în 44 de apariții.
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut revista SuperEuro
  • SuperEuro, cea mai tare revistă glossy dedicată Euro 2020
  • SUPEREURO: 164 de pagini premium, la doar 10 lei!