Sport

Alexandru Maxim, prezentat oficial la Beșiktaș Istanbul! Ce salariu va avea internaționalul român. Foto

Alexandru Maxim (32 de ani) a semnat cu Beșiktaș și se va bate pentru cupele europene. Mijlocașul ofensiv va avea un salariu pe măsură în capitala Turciei.
17.02.2023 | 14:42
Alexandru Maxim prezentat oficial la Besiktas Istanbul Ce salariu va avea internationalul roman Foto
3,5 milioane de euro e cota lui Maxim conform Transfermarkt. Sursă foto: site Beșiktaș
ADVERTISEMENT

Din cauza cutremurului devastator din Gaziantep, echipa s-a retras din campionat, iar mijlocașul de echipa națională a României a fost împrumutat până la finalul sezonului la Beșiktaș Istanbul.

Alexandru Maxim, prima poză cu tricoul lui Beșiktaș

Maxim este oficial noul jucător al lui Beșiktaș Istanbul, iar contractul său a fost deja înregistrat la Federația Turcă de Fotbal. Clubul aflat pe locul patru în campionat, la șase puncte de locul doi, și-a manifestat interesul pentru Maxim de mai multe zile.

ADVERTISEMENT
Alexandru Maxim, prezentat oficial la Beșiktaș
Maxim, prezentat oficial la Beșiktaș. 3,5 milioane de euro e cota lui Maxim conform Transfermarkt. Sursă foto: site Beșiktaș

Jucătorul cu 57 de meciuri și 7 goluri la naționala României a efectuat deja vizita medicală, iar Beșitaș a păstrat opțiune pentru un transfer definitiv din vară.

În acest sezon sezon, Alexandru Maxim a contribuit la 15 goluri pentru Gaziantep: a marcat de cinci ori și a oferit alte zece pase decisive în 25 de meciuri, un procentaj destul de bun.

ADVERTISEMENT

Ce salariu va avea Alexandru Maxim la Beșitaș. Când ar putea debuta

Alexandru Maxim va încasa un salariu consistent la Beșiktaș, unde poate ajunge la 400.000 de euro pe an, o sumă importantă pentru un jucător care va împlini 33 de ani pe 8 iulie.

Mijlocașul ofensiv ar putea debuta pentru Beșiktaș pe data de 5 martie, în meciul de pe teren propriu împotriva lui Istanbulspor AS. Din cauza cutremurului devastator din Turcia, ultimele două etape au fost amânate, iar campionatul nu se va relua până la începutul primăverii.

ADVERTISEMENT

Beșiktaș e la distanță mare de titlu în Superliga Turciei. Cu 39 de puncte, „vulturii” sunt la 15 puncte distanță de liderul Galatasaray. Fenerbahce e pe doi cu 45 de puncte, în timp ce podiumul e completat de Basaksehir care au doar un punct peste noua echipă a lui Maxim.

Alexandru Maxim a anunțat că se retrage de la echipa națională

Maxim este unul dintre cei mai în formă „tricolori”, însă FANATIK a dezvăluit că Alexandru Maxim a decis să se retragă de la echipa națională după meciul cu Muntenegru din Liga Națiunilor.

ADVERTISEMENT

Drept urmare, jucătorul nu a mai fost convocat de Edi Iordănescu pentru meciurile oficiale cu Finlanda și Bosnia și nici la partidele amicale cu Slovenia și Republica Moldova.

ADVERTISEMENT