News

Alexandru Mazăre, despre extrădarea fratelui său: „Situația este confuză, nu știu la ce să ne așteptăm”

19.05.2019 | 11:54
Alexandru Mazare despre extradarea fratelui sau Situatia este confuza nu stiu la ce sa ne asteptam

Fostul edil al Constanței, Radu Mazăre, se află în continuare în custodia autorităților din Madagascar, în ciuda zvonurilor că ar fi evadat din închisoare. Cu toate acestea, vestea a fost negată atât de Poliția Română, cât și de Ministrul de Externe al Madagascarului. Astfel, Mazăre ar trebui să se întoarcă în țară luni, 20 mai. Fratele său, Alexandru, a susținut însă că nu știe nimic despre extrădarea omului politic înapoi în țară.

Fratele lui Radu Mazăre, despre extrădarea fostului primar al Constanței

Cu o zi înainte de data la care trebuia să aibă loc extrădarea lui Radu Mazăre, fratele său anunță că nu știe nimic despre acest lucru: „Fratele meu este în Madagascar. Nu l-a contactat nimen din România. Este posibil să ajungă pe 20 mai. Poate pleca după amiază, pe seară, are un zbor care ar putea dura 9-10 ore până în Europa, apoi să ia avion până în București.”

„Nu avem idee despre ce face partea română. Poliția probabil că e în contact cu autoritățile locale și știu unde e. Nu am contact direct cu Radu, vorbesc cu nepotul meu, iubita lui și avocații. Situația este confuză, nu știu la ce să ne așteptăm”, a mai povestit Alexandru Mazăre, pentru România Tv.

Fratele lui Radu Mazăre a vorbit despre extrădarea fostului edil al Constanței
Fratele lui Radu Mazăre a vorbit despre extrădarea fostului edil al Constanței

Radu Mazăre, prins de autoritățile din Madagascar după condamnarea în dosarul plajelor retrocedate

Radu Mazăre a plecat din România la finalul anului 2017. El a plecat în Madagascar, unde ar fi avut mai multe afaceri și proprietăți. El a fost arestat în urmă cu două săptămâni de autoritățile malgașe, după ce a primit o condamnare în dosarul plajelor retrocedate, în care au fost implicați și foștii acționari ai lui Dinamo, Cristi Borcea și Dragoș Săvulescu. Radu Mazăre ar urma să execute o pedeapsă de 9 ani de închisoare. El ar trebui să fie adus înapoi în țară pe 20 mai:

„În dimineaţa zilei de 12 mai, un curier diplomatic a plecat în Madagascar cu toate documentele predate sub sigiliu de Ministerul Justiţiei. Aceste documente, aşa cum v-am spus au fost predate personal în această dimineaţă, avem şi confirmarea de primire”, a susținut în cadrul unei conferințe de presă, ministrul interimar al Justiţiei, Ana Birchall.