News

Alexandru Mazăre, fratele lui Radu Mazăre, condamnat și el la închisoare. S-a predat după ce a fost dat în urmărire națională

Alexandru Mazăre, fratele lui Radu Mazăre, a fost condamnat marți la trei ani de închisoare cu executare, de către Înalta Curte de Casație și Justiție. Decizia este una definitivă. 
10.05.2022 | 16:51
Alexandru Mazare fratele lui Radu Mazare condamnat si el la inchisoare Sa predat dupa ce a fost dat in urmarire nationala
Fratele lui Radu Mazăre, Alexandru Mazăre, condamnat la trei ani de închisoare. Sursa foto: Facebook
ADVERTISEMENT
10-05-2022
16:49

Alexandru Mazăre s-a predat

Alexandru Mazăre s-a predat în cele din urmă, a transmis Poliţia Capitalei.

“Astăzi, 10 mai 2022, având în vedere sentinţa definitivă de condamnare la pedeapsa cu închisoarea, pronunţată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, un bărbat de 50 de ani, din judeţul Constanţa, s-a prezentat la sediul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti – Serviciul Investigaţii Criminale. După îndeplinirea formalităţilor necesare, acesta a fost condus la penitenciar în vederea încarcerării”, a anunţat Poliţia Capitalei. 

10-05-2022
13:51

Alexandru Mazăre, dat în urmăre națională de poliție. Nu a fost găsit la domiciliu

Alexandru Mazăre nu a fost găsit la domiciliu pentru a fi arestat, astfel poliția l-a plasat în urmărire națională.

”În cursul zilei de astăzi, polițiști din cadrul Serviciului de Investigații Criminale – Biroul Urmăriri au desfășurat activități privind punerea în aplicare a unui mandat de executare a pedepsei de 3 ani de închisoare, emis pe numele unui bărbat, de 50 de ani, condamnat pentru săvârșirea infracțiunii de fals în declarații.

Acesta nu a fost identificat la adresa de domiciliu, fiind efectuate verificări la reședințele și locurile în care bărbatul s-ar putea afla. Urmează a fi dispuse măsurile legale în continuare. La acest moment, bărbatul a fost dat în urmărire națională”, au transmis polițiștii.

Alexandru Mazăre, fratele lui Radu Mazăre, a primit o sentință dură, marți, din partea ÎCCJ. Judecătorii au hotărât definitiv să-l condamne la trei ani de închisoare cu executare, fiind acuzat de complicitate în dosarul de mită pentru cartierul Henri Coandă, din Constanța.

Alexandru Mazăre, complice la ilegalitățile fratelui său, Radu Mazăre, a fost condamnat la închisoare

În schimb, fostul edil al Constanței, Radu Mazăre, a aflat că pentru el și omul de afaceri, Avraham Morgenstern, procesul a încetat în același dosar, transmite Antena 3.

ADVERTISEMENT

Concret, Alexandru Mazăre (fost deputat PSD în perioada 2004-2008 şi senator în perioada 2008 – 2012, dar și 2012 – 2016-n.r) este acuzat de complicitate la luare de mită și fals în declarații, săvârșite de fratele său, Radu Mazăre.

Radu Mazăre a acceptat mită de 175.000 de euro de la afaceristul Avraham Morgenstern, cel care deținea firma de construire a campusului de locuinţe sociale Henri Coandă, din Constanța.

ADVERTISEMENT

Scopul acceptării mitei a fost acela de a-l ajuta pe Avraham Morgenstern să câștige o licitație, dar și pentru ca, ulterior, să fie majorată valoarea contractului.

Cât mai are de stat în închisoare Radu Mazăre

Alexandru Mazăre ar fi primit și el bani, potrivit procurorilor DNA. Între timp, Radu Mazăre este condamnat la 5 ani de închisoare în dosarul ”Polaris”, pentru luare de mită și conflict de interese. În primă fază, a primit 9 ani și 10 luni, dar fostul edil a contestat decizia.

ADVERTISEMENT

”Sigur că numele meu e şi notoriu şi controversat. De-a lungul carierei m-am străduit să fac lucruri bune şi să-i ajut pe mulţi. Aducerea mea s-a făcut înainte de alegeri pentru a fi prezentat ca pe un trofeu.

Acolo fiind (n.r. în Madagascar), s-au făcut presiuni în fiecare zi asupra mea pentru a semna că sunt de acord să renunţ la legea din Madagascar. Eu am cerut să fiu prezentat în faţa unui judecător.

ADVERTISEMENT

(…) A început ca o procedură de extrădare legală şi a sfârşit ca o predare frauduloasă. Scopul este evident. Am văzut o corespondenţă a Interpol şi am văzut că cei de acolo se grăbeau să mă predea fără a fi prezent în faţa unui judecător”, a declarat Radu Mazăre, în fața judecătorilor, când a cerut reducerea pedepsei.

ADVERTISEMENT
Tags: