Sport

Alexandru Mezei, antrenament de campion pentru Blood Fight League: “Alerg 40 de kilometri pe săptămână”. Job surpriză în Dubai

 Alexandru Mezei, unul dintre luptătorii care vor participa la Gala MMA Blood Fight League, din 25 septembrie, de la Timișoara, se pregătește intens pentru momentul în care va intra în cușcă cu adversarii săi. Supranumit “The Butcher”
02.09.2021 | 12:16
Alexandru Mezei antrenament de campion pentru Blood Fight League Alerg 40 de kilometri pe saptamana Job surpriza in Dubai
Alexandru Mezei, antrenament de campion pentru Blood Fight League: “Alerg 40 de kilometri pe săptămână”. Job surpriză în Dubai
ADVERTISEMENT

Campionul în vârstă de 33 de ani, muncește ziua – este kinetoterapeut, iar seara se antrenează în sală. Pe lângă asta, de 3 ori pe săptămână aleargă zeci de kilometri!

“Lucrez, sunt kinetoterapeut. Am lucrat la o echipa de fotbal în Dubai, kinetoterapeut, 8 luni. Anul trecut, m-am întors acasă. Muncesc mult, fac eforturi, și după serviciu merg la sală. De 3 ori pe săptămână merg la alergat, 2 ture scurte, adică de 10 kilometri, și una lungă, de 20 de kilometri”, spune campionul ce va lupta în cușcă, alături de alți 7 luptători, la Gala Blood Fight League.

ADVERTISEMENT

Alexandru Mezei recunoaște că la școală se bătea cu colegii și abia mai târziu a realizat că nu e benefic acest lucru și că poate face un sport de contact, se poate antrena într-o sală.

Alexandru Mezei: “Făceam naveta de la țară la oraș, 30 de kilometri de mers cu trenul și 8 kilometri alergând sau cu bicicleta”

“La vârsta de 5 ani m-am mutat la țară în comuna Ilia, sat Sârbi, desigur, cu părinții și cu fratele meu mai mic cu 1 an. Mai am o soră mai mare cu 2 ani care a crescut cu bunica la oraș, la Deva.

ADVERTISEMENT

De mic copil ma băteam la școală… crescând, mi-am dat seama că pot să fac altceva. Așa m-am apucat de sportul de contact. Primul sport practicat a fost SAMBO COMBAT. La 25 de ani, am început să lupt, am fost în lotul național la Kempo 2018-2019.

În copilărie făceam sacrificii. Făceam naveta de la țară la oraș… Erau 30 de kilometri de mers cu trenul până în Ilia și din Ilia până în sat pe jos, alergând sau cu bicicleta erau 8 kilometri. Prin ploaie, vânt… nu conta vremea”, mai spune Alexandru Mezei.

ADVERTISEMENT

Munca, ambiția și sacrificiile l-au ajutat pe Alexandru Mezei să facă trecerea de la  simplu bătăuș, din școală… la campionul de MMA, de astăzi. La 33 de ani, luptătorul are 16 meciuri în total, dintre care 5 victorii la Pro RXF, 2 amatori MMA și 3 la kickboxing.

“Cea mai frumoasă luptă a mea a fost la RXF Mamaia 2014, cu Răzvan Stinghe, iar cea mai usturătoare înfrângere:  RXF Drobeta Turnu Severin – prima experiență în cușcă 2014, unde m-am ales cu fractură nazală”, își amintește luptătorul MMA.

ADVERTISEMENT

Alexandru Mezei – Titluri obținute și performanță:

  • 2017 – Locul III (2 medalii de bronz; 2 medalii de argint și 1 medalie de aur), sportivul anului la KEMPO – Cs. Chimia Rm. Valcea;
  • 2018 – No-gi = locul I; Gi =locul II; MMA = locul III – Campionatul Național de Grappling & MMA Kempo;
  • Locul V – mondiale UWW Grappling Kempo;
  • Locul I – campion European Kempo;
  • Campion național x1; vicecampion x 2; 3 medalii de bronz;
  • 2019 – un an cu o singură medalie de aur la naționale Kempo.

Gala Blood Fight League va avea loc pe 25 septembrie, la Sala Olimpia “Constantin Jude” din Timișoara, evenimentul fiind organizat de campionul Alin Chirilă și partenerii săi.

“Această gală înseamnă, pentru mine, o nouă provocare, trecerea de la categoria 66 kg la 70 kg”, spune Alexandru Mezei.

Gala Blood Fight League este gândită în sistem piramidă, cu 8 luptători și 7 meciuri în cușcă. Se joacă în sistem totul sau nimic: un singur premiu, 10.000 de euro și un singur câștigător.

La Gală, în sală, vor fi prezente personalități naționale și mondiale din lumea sporturilor dure – Brad “One Punch” Pickett, starul UFC.

ADVERTISEMENT