Sport

Alexandru Mitriță a fost ”botezat” de coechipierii de la PAOK Salonic. Ce a trebuit să facă fotbalistul. Video

Internaționalul Alexandru Mitriță a avut parte de o surpriză la ultimul antrenament al noii sale echipe. Românul a fost luat la palme de coechipieri.
10.09.2021 | 16:55
Alexandru Mitrita a fost botezat de coechipierii de la PAOK Salonic Ce a trebuit sa faca fotbalistul Video
ADVERTISEMENT

Prezentat oficial în ultima zi a lunii august la PAOK Salonic, Alexandru Mitriță nu a apucat să parcurgă toate etapele integrării lui la noua echipă.

Unul dintre cele mai importante momente este acela al ”botezului” noilor veniți, un obicei ce se regăsește în mai toate sporturile practicate la nivel mondial.

ADVERTISEMENT

A suportat o ploaie de palme

”Botezul” sportivilor diferă de la o disciplină la alta. În cazul echipei PAOK Salonic acesta presupune ca fotbalistul nou venit la echipă să treacă printr-un tunel.

Nu e un moment tocmai plăcut, pentru că ”veteranii” aplică noilor recruți lovituri peste ceafă. Cu cât este mai lung tunelul, cu atât mai multe lovituri încasează cel ”botezat”.

ADVERTISEMENT

Alexandru Mitriță a trebui să se supună și el acestui moment, la ultimul antrenament al grecilor dinainte meciului cu PAS Geanina, programat duminică.

Olteanul a profitat de viteza sa și a scăpat relativ ieftin. Nu același lucru se poate spune despre ceilalți noi veniți la PAOK în această vară.

ADVERTISEMENT

Dorit de Universitatea Craiova, Mitriță a ales banii grecilor

FANATIK a anunțat în exclusivitate faptul că Alexandru Mitriță s-ar putea întoarce în această vară la Universitatea Craiova, însă patronul Mihai Rotaru era destul de circumspect că cei de la New York FC îl vor lăsa împrumut în Bănie.

Până la urmă internaționalul a semnat cu PAOK Salonic. Formația pregătită de Răzvan Lucescu i-a oferit un salariu de 600.000 de euro pe sezon, net superior celui propus de gruparea Olteană.

ADVERTISEMENT

PAOK Salonic va evolua în grupele Conference League, acolo unde le va adversare pe FC Copenhaga, Slovan Bratislava și Lincoln Red Imps.

Alexandru Mitriţă şi-a început cariera la Drobeta-Turnu Severin de unde a fost achiziționat de Viitorul Constanţa. În 2017 a semnat cu Universitatea Craiova, pentru care a jucat 60 de partide şi marcat 29 de goluri, oferind şi 11 assist-uri.

A câştigat Cupa României în sezonul 2017/2018. În 2019 New York City FC achita celor de la Universitatea Craiova aproape opt milioane de euro pentru transferul lui.

13 selecţii la naţionala României are Alexandru Mitriță

ADVERTISEMENT