Fotbal international

Alexandru Mitriță a marcat încă un gol pentru New York City! Românul a fost printre cei mai apreciați jucători de pe teren. VIDEO

12.09.2019 | 08:43
Alexandru Mitrita a marcat inca un gol pentru New York City Romanul a fost printre cei mai apreciati jucatori de pe teren VIDEO

Alexandru Mitriță a marcat încă un gol din lovitură liberă pentru New York City în meciul cu Toronto. Mijlocașul în vârstă de 24 de ani a devenit unul din oamenii de bază a formației newyorkeze și a fost unul dintre cei mai apreciați jucători de pe teren. Românul a marcat după doar 5 minute de joc, iar cu reușita sa din partida cu Toronto a ajuns la un total de 8 goluri.

Încă un gol pentru Alexandru Mitriță la New York City

În minutul 6 al partidei cu Toronto, Alexandru Mitriță a executat perfect o lovitură liberă de la marginea careului, care a fost imparabilă pentru portarul advers. În urma egalului obținut, echipa sa rămâne pe prima poziție din clasament, la 3 puncte de ocupanta locului 2, Atlanta United. În luna august, două goluri ale românului au fost alese în top 3 cele mai frumoase goluri ale lunii.

Alexandru Mitriță a ajuns în această vară la New York City de la Univrsitatea Craiova pentru 7.400.000 de euro și s-a făcut remarcat încă de la primele meciuri jucate. De altfel, Mitriță este comparat cu Sebastian Giovinco la statură, dar și la stilul de joc, italianul jucând în MLS la Toronto.

  • 24 de ani a împlinit Alexandru Mitriță pe 8 februarie
  • 8 goluri și 3 pase decisive are Alexandru Mitriță în MLS

Motivul pentru care Mitriță nu este chemat la națională

Chiar dacă are un parcurs foarte bun în MLS pentru New York City, Alexandru Mitriță nu este chemat la naționala României. Selecționerul, Cosmin Contra, a explicat motivul pentru care nu îl ia pe fostul oltean în echipă: „El joacă duminică dimineața, la 2:00, deci n-avea cum să joace cu Spania, din cauza fusului orar. Iar cu Malta o să folosesc sistemul 4-3-1-2 și nu pot să joc cu el acolo”

„Ianis Hagi și Stanciu sunt peste ceilalți jucători pe acea poziție, cea din spatele atacanților. Mitriță a avut o atitudine total neprofesionistă după ce a fost schimbat la pauză cu Suedia, în următoarele două zile la antrenament, dar nu e vorba despre un conflict”,  a mai spus Cosmin Contra înaintea meciurilor cu Spania și Malta.

  • 6.000.000 de euro este cota de piață a lui Alexandru Mitriță, conformtransfermarkt.com
  • 7 selecții are Alexandru Mitriță pentru naționala României, însă nu a marcat niciun gol