Fotbal intern

Totul pentru naţională! Alexandru Mitriță ajunge azi în România, după ce a fost lăsat de New York City să plece înainte de ultimul meci din MSL

07.10.2019 | 11:34
Totul pentru nationala Alexandru Mitrita ajunge azi in Romania dupa ce a fost lasat de New York City sa plece inainte de ultimul meci din MSL
ADVERTISEMENT

Alexandru Mitriță, cel mai bun jucător din luna septembrie al liderului Conferinței de Est din Major League Soccer, New York City FC, nu face parte din lotul echipei sale la meciul din ultima etapă a sezonului regular.

  • Cota EXCLUSIVĂ Fortuna: 1,41 este cota pentru 2 la meciul Norvegia – Spania. Vezi aici toate cotele!
ADVERTISEMENT

UPDATE, 7 octombrie, ora 11.10. Alex Mitriță ajunge azi după amiază în București și va intra direct în cantonamentul echipei naționale a României pentru a începe pregătirile pentru meciurile cu Insulele Feroe și Norvegia. Fotbalistul nu a făcut parte din lotul lui New York City cu Philadelphia Union, toate acestea deoarece antrenorul l-a menajat pentru deplasarea lungă până în România.


Alexandru Mitriță, menajat. Jucătorul lui New York City FC, neinclus în lot la ultimul meci al sezonului regular de MLS

Titular în 12 din ultimele 13 meciuri de campionat ale lui New York City FC, Alexandru Mitriță nu apare pe foaie la meciul din ultima rundă a sezonului regular din MLS. Duminică, echipa internaționalului român, campioană deja a sezonului normal în Conferința de Est, se deplasează pe terenul celor de la Philadelphia Union.

ADVERTISEMENT

Întrucât meciul cu Philadelphia nu mai are nicio miză, decât una pentru statistică, Alexandru Mitriță este menajat, lucru confirmat pe Twitter de analistul sportiv american Glenn Crooks. Acesta confirmă că a vorbit cu antrenorul lui New York City, Domenec Torrent, cel care i-a explicat pe larg situația românului.

”Domenec Torrent mi-a spus că Mitriță nu face parte din lotul lui New York City la meciul din ultima etapă întrucât a simțit un disconfort la meciul din runda anterioară cu New England. Un alt motiv este faptul că Mitriță se va alătura lotului naționalei României pentru meciurile din preliminarii Euro 2020”, a scris Crooks pe site-ul de socializare.

ADVERTISEMENT
Alexandru Mitriță, cel mai prolific tricolor din lotul lui Cosmin Contra
Alexandru Mitriță, cel mai prolific tricolor din lotul lui Cosmin Contra. Sursa foto: hepta.ro

Alexandru Mitriță, cel mai prolific tricolor din lotul lui Cosmin Contra

Mitriță are un sezon de excepție în tricoul lui New York City FC. În cele 29 de meciuri jucate pentru americani în Major League Soccer, Mitriță a marcat 12 goluri. Fostul jucător al Craiovei mai are un gol înscris în US Open Cup pentru New York. Cu cele 13 goluri, Mitriță este cel mai prolific stranier din lotul selecționat de Cosmin Contra pentru dubla cu Insulele Feroe și Norvegia. Tot 13 goluri, în campionat și cupele europene, are și Claudiu Keșeru pentru bulgarii de la Ludogoreț

În preliminariile Euro 2020, Alexandru Mitriță a evoluat într-un singur meci, fiind titular în înfrângerea cu Suedia, scor 1-2, din prima etapă a grupelor, când a jucat până la pauză. Pentru celelalte dueluri din calificările la turneul final de anul viitor, internaționalul român a fost pe lista lărgită a stranierilor, dar nu a primit telegrama oficială de convocare.

ADVERTISEMENT