Sport

Alexandru Mitriță o califică pe PAOK Salonic în semifinalele Cupei Greciei cu gol la ultima fază. Reacția lui Răzvan Lucescu: „Sunt mândru de jucătorii mei”

Formația lui Răzvan Lucescu, PAOK Salonic, a obținut o calificare dramatică în semifinalele Cupei Greciei, cu un gol marcat de Alexandru Mitriță la ultima fază.
09.02.2022 | 22:43
Alexandru Mitrita o califica pe PAOK Salonic in semifinalele Cupei Greciei cu gol la ultima faza Reactia lui Razvan Lucescu Sunt mandru de jucatorii mei
Formația lui Răzvan Lucescu, PAOK Salonic, a obținut o calificare dramatică în semifinalele Cupei Greciei, cu un gol marcat de Alexandru Mitriță la ultima fază. Sursă foto: paokfc.net
ADVERTISEMENT
10-02-2022
07:30

Răzvan Lucescu jubilează după victoria din Cupa Greciei

Imediat după fluierul final al meciului din Cupa Greciei, Răzvan Lucescu a avut numai cuvinte de laudă la adresa elevilor săi, care au obținut calificarea deși în minutul 83 erau conduși.

Am deja experiența multor derby-uri, dar și experiența din trecut, pentru că nu sunt nou în această meserie. Experiența m-a învățat că în fiecare meci trebuie să ai răbdare.

Trebuie să crezi până în ultimul moment și să lupți. Asta au făcut jucătorii noștri astăzi, dar și duminică, în meciul cu Panathinaikos. Sunt mândru de jucătorii mei, au demonstrat prin atitudinea lor că am început să contruim o mentalitate foarte puternică, luptăm și credem până la final.

AEK e o echipă foarte bună, cu jucători foarte buni, care are un stil de joc diferit față de al nostru. Această victorie a arătat spiritul nostru de luptă. În Cupă și în astfel de meciuri este importantă doar calificarea, pe care am obținut-o”, a declarat tehnicianul român. Pentru PAOK urmează duelul din campionat cu Atromitos, programat duminică, 13 februarie, la 17:15.

După 0-0 pe teren propriu, echipa tehnicianului român era obligată să marcheze în returul cu AEK Atena pentru a merge mai departe, dar lucrurile au luat-o pe un făgaș nedorit după ce gazdele au deschis scorul înspre finalul meciului.

PAOK era cu un picior în afara competiției, dar minutele prelungire au fost o adevărată nebunie și oaspeții au reușit să întoarcă soarta meciului.

ADVERTISEMENT

PAOK Salonic, calificare în Cupa Greciei cu un gol al lui Alexandru Mitriță

Golul victoriei și al calificării pentru PAOK Salonic în semifinalele Cupei Greciei a fost reușit de Alexandru Mitriță în minutul 90+7, la ultima fază, și a declanșat nebunia în tabăra echipei lui Răzvan Lucescu.

AEK Atena a deschis scorul prin Andre Simoes, în minutul 83, și se vedea deja avansând în faza următoare, dar reușita lui Jasmin Kurtic (90+5) și apoi cea a fostului jucător al Universității Craiova a adus o calificare thriller pentru PAOK.

ADVERTISEMENT

Mitriță a început partida pe banca de rezerve, dar a fost introdus pe teren în minutul 64. ”Românul a pus cireașa pe tort. Din momentul intrării, el a îmbunătățit linia ofensivă a lui PAOK și a marcat golul victoriei cu un șut teribil”, a scris site-ul bnsports.gr.

Lucescu, uimit de revenirea echipei sale

La finalul întâlnirii, Alexandru Mitriță s-a ținut de glume. ”Golul lui Kurtic a fost foarte frumos, dar al meu a fost mai bun. Nu sunt doar eu, cei care au intrat în meci au adus prospețime și de aceea echipa nu are doar 11 jucători. Nu vă spun ce mi-a spus antrenorul și ce instrucțiuni a dat, dar puteți vedea ce se întâmplă pe teren”, a declarat atacantul.

ADVERTISEMENT

La rândul său, antrenorul Răzvan Lucescu s-a arătat uluit de reacția echipei sale în finalul partidei: ”A fost un meci cu multe dueluri, în sensul bun. Am fost presați de AEK și a trebuit să jucăm mai direct sau cu șuturi de la distanță. Nicio echipă nu a controlat meciul, până când am intrat în ultimele 20 de minute.

Două echipe bune. Am fost periculoși în unele faze, AEK a avut o posesie statică în statică. Nu au fost multe faze. Am făcut o greșeală la golul primit. După gol, reacția noastră a fost excelentă. Este de necrezut.

ADVERTISEMENT

Am câștigat două derby-uri în câteva zile, în ultimele minute. Suntem un grup puternic, care devine din ce în ce mai puternic. Am sărbătorit ambele goluri. La al doilea, toată lumea a căzut peste mine”.

PAOK, duel cu Olympiakos în semifinale

În semifinalele Cupei Greciei, PAOK Salonic se va întâlni cu rivala Olympiakos Pireu. Liderul campionatului Greciei a avut nevoie de prelungiri pentru a trece de Panaitolikos. După ce a pierdut cu 1-2 meciul tur din deplasare, ”Oly” a revenit acasă și s-a impus cu 3-1.

Interesant este că Olympiakos a fost la un pas de eliminare, marcând golul care a trimis meciul în prelungiri abia în minutul 90+2 prin Giorgos Masouras. Apoi, în minutul 115, același Masouras a înscris golul calificării pentru formația lui Pedro Martins.

În cealaltă semifinală se vor întâlni Panathinaikos Atena și Lamia. Fosta formație a lui Ladislau Boloni a trecut de modesta Anagennisi Karditsas cu scorul general de 5-0, iar Lamia a eliminat-o pe Aris Salonic, echipa lui Cristi Ganea, după 0-0 și 1-0.

ADVERTISEMENT