Fotbal international

Alexandru Mitriţă poate deveni al treilea cel mai scump transfer din istoria MLS! Ce vedete depăşeşte

01.02.2019 | 16:16
Alexandru Mitriţă poate deveni al treilea cel mai scump transfer din istoria MLS

Alexandru Mitriţă poate deveni al treilea cel mai scump transfer din istoria MLS. Mijlocaşul ofensiv al Universităţii Craiova se află în Manchester unde efectuează vizita medicală şi ar urma să semneze cu New York City FC. FANATIK a anunţat că oltenii ar urma să primească opt milioane de euro pentru realizarea mutării, iar internaţionalul român ar putea intra în istoria campionatului de fotbal din Statele Unite ale Americii.

Dacă New York City FC va plăti opt milioane de euro, Alexandru Mitriţă va deveni al treilea cel mai scump fotbalist transferat de o echipă din MLS. Fotbalistul de 23 de ani ar fi depăşit doar de Gonzalo Martinez, transferat de Atlanta United de la River Plate în schimbul a 13,2 milioane de euro în ianuarie 2019, şi de Ezequiel Braco, adus de Atlanta Unted de la Independiente, argentinienii primind 12,2 milioane de euro în ianuarie 2018.

Alexandru Mitriţă poate deveni al treilea cel mai scump transfer din istoria MLS. Vedetele pe care le-a depăşit

Alexandru Mitriţă poate deveni al treilea cel mai scump transfer din istoria MLS, dar şi din istoria lui New York City FC. În top 10 al celor mai costisitoare mutări din Statele Unite ale Americii, mijlocaşul ofenisv de 23 de ani îi va depăşi pe Miguel Almiron (Atlanta United – 7,5 milioane de euro-2017), Michael Bradley (Torornto FC – 7,4 milioane de euro-2014), Clint Dempsey (Sounders FC – 6,8 milioane de euro-2013), Robbie Keane (LA Galaxy – 3,75 milioane de euro-2011), Diego Chara (Timbers – 1,7 milioane de euro-2011), Landon Donovan (LA Galaxy – 1,1 milioane de euro-2005) şi Dipsy Selolwane (Chicago Fire – 500.000 de euro-2003).

Alexandru Mitriţă poate deveni al treilea cel mai scump transfer din istoria MLS. Ce vedete poate depăşi
Alexandru Mitriţă poate deveni al treilea cel mai scump transfer din istoria MLS. Ce vedete poate depăşi

Fotbalistul de 23 de ani ar urma să semneze cu contract valabil patru ani şi va avea un salariu de un milion de euro pe sezon New York City FC. În iarna anului trecut, Alexandru Mitriţă a fost transferat de U Craiova de la Pescara, iar oltenii au plătit 730.000 de euro pentru a-l achiziţiona.