News
notix pixel id

Cine era Alexandru Noapteș, fostul director CFR care a murit la 60 de ani. Fata lui a fost măritată cu băiatul lui Viorel Hrebenciuc

Fost director al CFR Călători, Alexandru Noapteș a încetat din viață miercuri, la doar 60 de ani, ca urmare a unor multiple afecțiuni. Irina, fata lui, a fost măritată până de curând cu Andrei Hrebenciuc.
13.01.2022 | 16:31
Cine era Alexandru Noapteș, fostul director CFR care a murit la 60 de ani. Fata lui a fost măritată cu băiatul lui Viorel Hrebenciuc
Alexandru Noapteș, fostul director CFR Călători, era tatăl Irinei, fosta soție a lui Andrei Hrebenciuc
ADVERTISEMENT

Alexandru Noapteș fusese internat la Spitalul Militar de ceva vreme, suferind de mai multe afecțiuni. Când starea sănătății sale s-a agravat, Noapteș a fost transferat la Spitalul de Urgență Floreasca, unde a murit miercuri după amiază, în ciuda eforturilor medicilor de a-l salva.

Director general al companiei CFR Călători între 2005 și 2009, Alexandru Noapteș absolvise Facultatea de Cibernetică Economică și Planificare din cadrul Academiei de Studii Economice București.

Acuzat de DNA de abuz în serviciu, Alexandru Noapteș a fost achitat de judecători

Acum mai bine de un deceniu, Alexandru Noapteș a fost personajul principal al unui scandal major, intrând în atenția DNA pentru ”abuz în serviciu contra intereselor publice”, infracțiune petrecută în perioada când se afla la conducerea CFR Călători.

ADVERTISEMENT

Potrivit DNA, Noapteș a cumpărat în 2005, prin firme interpuse, șase automotoare cu remorcă, second hand, din Germania. Dacă prețul inițial al vagoanelor, la livrarea din străinătate, era de 120.000 euro, prețul final plătit de CFR a fost de aproape 2.000.000 euro.

Pe 4 februarie 2013, Alexandru Noapteș a fost însă achitat de magistrații judecătoriei Cluj. Doar că necazurile nu s-au sfârșit acolo pentru Noapteș, care a intrat în 2014 în atenția Agenției Naționale de Integritate.

ADVERTISEMENT

Lui Alexandru Noapteș i s-a confiscat o sumă uriașă din conturi

Cum nu a putut justifica o sumă uriașă de bani existentă în conturile lui, lui Alexandru Noapteș i-au fost confiscați 1,4 milioane de euro în decembrie 2014, ca urmare a deciziei irevocabile a instanței supreme.

În august 2016, Alexandru Noapteș a revenit pentru ultima oară într-o funcție publică, fiind numit director adjunct la Administrația Domeniului Public din Sectorul 1 al Capitalei. Din cauza stării de sănătate precare, Noapteș a renunțat la job după doar câteva luni.

ADVERTISEMENT

În ultima declarație de avere, depusă în 2016, pe când era angajat la ADP, Alexandru Noapteș trecuse un venit încasat de la stat de 14.000 lei, dar și o datorie colosală la ANAF, de nu mai puțin de 6.400.000 lei.

Fata lui Noapteș, Irina, a fost măritată cu Hrebenciuc jr.

Alexandru Noapteș era tatăl Irinei Noapteș, o tânără actriță. Irina s-a măritat în 2014, la Palatul Snagov, cu Andrei Hrebenciuc, fiul politicianului Viorel Hrebenciuc., dar căsnicia s-a destrămat subit în 2020, când cei doi au divorțat în secret la notar.

ADVERTISEMENT

Familia a anunțat că trupul lui Alexandru Noapteș va fi depus vineri, 14 ianuarie, la Biserica Sfântul Ilie Rahova, str. Sf Ilie Nr.5, lângă Patriarhie, în jurul orelor 10. Slujba de înmormântare va avea loc duminică, 16 ianuarie, ora 12, fostul director al CFR Călători urmând să fie îngropat în Cimitirul Nou din Tunari.

 

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria NEWS
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Abonează-te acum la Taifasuri și poți câștiga premii de vis!
  • Nr. 866. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri