Sport

Alexandru Pantea, pariul lui Nicolae Dică în FCSB – Viking, debut bun în Conference League. A centrat perfect la golul lui Florinel Coman. Video

Alexandru Pantea (18 ani), fundașul dreapta surpriză al FCSB, a fost unul dintre cei mai buni jucători în prima repriză a meciului tur cu Viking din play-off-ul Conference League.
18.08.2022 | 22:16
Alexandru Pantea pariul lui Nicolae Dica in FCSB  Viking debut bun in Conference League A centrat perfect la golul lui Florinel Coman Video
Alexandru Pantea este evaluat conform Transfermarkt la doar 350.000 de euro. Sursă foto: Sport Pictures
ADVERTISEMENT

FCSB a început în forță pe Național Arena și a deschis scorul cu norvegienii de la Viking încă din minutul trei, la o fază superbă a triunghiului Pantea – Miculescu – Florinel Coman.

Alexandru Pantea, marea surpriză la FCSB – Viking. Început de meci excelent pentru puștiul de 18 ani

Alexandru Pantea, puștiul de 18 ani titularizat în premieră în cupele europene de Nicolae Dică, a trimis o centrare excelentă trimisă în bară de Miculescu și reluată apoi în plasă de Coman. VEZI VIDEO AICI.

ADVERTISEMENT

Revenit de la FC Hermannstadt, unde sezonul trecut, Pantea a jucat primul meci în acest sezon din SuperLiga etapa trecută cu Chindia Târgoviște, când a evoluat toate cele 95 de minute.

Fundașul dreapta a debutat la FCSB la 16 ani în Liga 1 în sezonul 2019-2020 pe postul de fundaș stânga. A fost integralist în meciul cu Gaz Metan Mediaș, încheiat la egalitate, scor 2-2. Avea să mai joace șase meciuri în campionat în acel sezon.

ADVERTISEMENT

În sezonul 2020-2021, Pantea a fost unul dintre eroii FCSB-ului care reușeau să se califice la penalty-uri în fața sârbilor de la Backa Topola. Puștiul de 16 ani la acea vreme, a mai prins doar ultimele două meciuri din Liga 1, cu Universitatea Craiova și CFR Cluj.

În sezonul trecut, Alexandru Pantea a jucat 30 de meciuri la Hermannstadt. Jucătorul poate acoperi la fel de bine atât banda dreapta, cât și postul de fundaș stânga.

ADVERTISEMENT

Alexandru Pantea, lăudat de Gigi Becali: „E diamant, și voi îl lăsați pe bancă”

Se pare că rugămintea patronului a fost ascultată de Nicolae Dică, iar Pantea a început meciul cu Viking extrem de motivat și cu mult tupeu: „Mai e și Pantea, eu de Pantea n-am știut. Le-am zis lui Meme și lui Dică ‘noi avem bijuterie, diamant, că Pantea e diamant, și voi îl lăsați pe bancă”, spunea Gigi Becali, la Pro Arena.

Pantea a centrat excelent la golul de 3-2 marcat de estonianul Joonas Tamm în meciul cu Chindia Târgoviște.

ADVERTISEMENT

Cu toate acestea, lui Alexandru Pantea i se poate reproșa faptul că centrarea de la golul doi al norvegienilor a venit de pe partea sa.

Fundașul dreapta a mai avut însă centrări reușite pe tot parcursul primei reprize și s-a achitat de sarcinile din defensivă. Pantea a fost schimbat în minutul 53 cu Valentin Crețu, iar la FCSB a simțit o scădere a calității centrărilor.

Alexandru Pantea, centrare de manual la golul marcat de Florinel Coman

Florinel Coman părea că nu are nicio șansă să joace cu Viking, însă noul căpitan al FCSB s-a recuperat miraculos la Belgrad, cu ajutorul vraciului Marjana Kovacevic.

Florinel Coman a urmărit excelent balonul și a marcat din careul mic pe respingere din prima, fără nicio șansă pentru portarul celor de la Viking.

  • 12 meciuri are Alexandru Pantea la FCSB în perioada 2018-2022

  • (P) Cota BETANO pentru FCSB: 2,18 este cota pentru „2 solist” la FC Botoșani  – FCSB. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT